Neix el col·legi espanyol María Moliner

María Moliner serà el nom del nou centre

46737.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En poques setmanes, segons va avançar la consellera d’Educació, Marisol Salafranca, es publicarà, al butlletí oficial espanyol, el reial decret de creació de la nova escola. De moment, amb dues seus, l’escola d’Escaldes per als alumnes de primària i l’institut de la Margineda per als de secundària, però la meta és que sigui així “fins que trobem una ubicació on hi capiguem tots. És el propòsit i l’objectiu”. La consellera d’Educació va celebrar l’acollida que està tenint el nou projecte educatiu entre els implicats –pares, professors– i va augurar que pràcticament la totalitat dels alumnes de primària continuaran al sistema. L’escola d’Escaldes acollia ahir una jornada especial, amb tots els alumnes de primària i professors i equips directius reunits. Salafranca va indicar que s’han fet les gestions “per saber quants dels nostres alumnes continuaran i creiem que ho farà gairebé el cent per cent més aquells que avui no hi són però que hi poden estar”. Per donar a conèixer la nova proposta educativa –que se centrarà en un sistema per competències en què es donarà especial rellevància als idiomes– s’han dut a terme iniciatives com un contacontes en anglès que han acollit les diferents biblioteques comunals. La consellera va asseverar que “els pares estan encantats, sempre hi ha alguna reticència per la ubicació, però en general la resposta ha estat magnífica”. En aquest sentit, l’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, va defensar que “a canvi de l’esforç del trasllat, que estarà cobert pel transport escolar del Govern, el contingut del que podran tenir serà més atractiu”.

El futur de la plantillaMontobbio veu també entusiasme en el si del professorat. “Els professors estan entusiasmats en la definició d’aquest projecte, es veu una efervescència”. L’ambaixador va recordar que el reagrupament de tots els alumnes d’infantil i primària en un únic centre –uns tres-cents escolars– facilitarà, a més, que “les activitats extraescolars puguin millorar moltíssim perquè amb la dimensió de les escoles actuals no teníem gaire crítica per oferir-les i ara sí que es podrà”. Salafranca i Montobbio van assegurar que la reagrupació no té perquè significar una retallada de la plantilla. “Crearem un centre amb dues línies i, per tant, els professors de suport poden ser-ne encara més”, va assenyalar la consellera. I l’ambaixador va insistir en què el centre unificat “no és un estalvi”.

Jornada festivaLa jornada a Escaldes va servir perquè els alumnes que no són del centre el coneguessin i també per premiar els quatre guanyadors del concurs triat per escollir el nom de l’escola (entre ells, els alumnes de 5è i 6è d’Encamp i Sant Julià). El centre també tindrà logo: el perfil d’unes muntanyes amb els colors de les banderes espanyola i andorrana.

ACORD FRANCOANDORRÀ PER A LA MOBILITAT DELS ESTUDIANTS

El ministre d’Educació, Èric Jover, es va trobar ahir a París amb la seva homòloga francesa, Najat Vallaud-Belkacem, en el marc de la comissió mixta d’Educació que comparteixen ambdós estats. Era la primera reunió que mantenien les dues parts des que es va signar el nou conveni de col·laboració en matèria educativa i, a més, van rubricar un nou document que ha de facilitar la mobilitat d’estudiants andorrans i francesos entre els dos països. Tal com va informar l’executiu, es tracta d’un acord que reconeix el nivell d’estudis d’ambdós països i Èric Jover va remarcar que el reconeixement acadèmic per part de França suposa una potenciació de les possibilitats de l’ensenyament superior d’Andorra. L’executiu va afegir que durant la trobada les dues delegacions van destacar la bona entesa que existeix en matèria educativa i també es van abordar d’altres qüestions com ara la presència de l’ensenyament francès al Principat o la continuació d’estudis d’ensenyament superior per part d’estudiants d’Andorra, van assenyalar des del Govern sense fer més precisions.

tracking