Nou anys per al jove que va intentar assassinar un taxista

Corts l’ha sentenciat a cinc anys i sis mesos d’internament per l’agressió i a tres anys i sis mesos més per robar el taxi i la recaptació

46710.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pel delicte major d’assassinat en grau de temptativa haurà d’estar internat cinc anys i sis mesos, i pel de robatori amb una arma del taxi i de la recaptació tres anys i sis mesos més. Pedro Lopes de Castro, que tenia vint anys en el moment dels fets, s’ha beneficiat dels atenuants de ser menor de 21 anys el dia de l’atac i d’haver reparat la víctima amb 25.000 euros en concepte de danys i perjudicis. La condemna inclou l’expulsió per 25 anys d’Andorra un cop surti de la Comella i la prohibició de contactar amb la víctima durant sis anys. A més, haurà de pagar a la CASS 10.102 euros pel tractament mèdic a la persona agredida.

La fiscalia, que en el judici celebrat el novembre de l’any passat havia demanat una pena de deu anys de presó ferma i l’expulsió definitiva del Principat per a l’acusat, va al·legar durant la vista que “la voluntat inequívoca” del jove aquell 1 d’agost era matar. I que ho va fer buscant la víctima més fàcil: un taxista. A primera hora de la tarda va demanar els serveis d’un cotxe des d’una cabina telefònica de l’avinguda Sant Antoni de la Massana i quan el xofer va arribar li va demanar que el portés als cortals de Sispony. Acabada la carretera asfaltada i recorreguts uns 40 metres del camí de terra, Lopes de Castro va atacar el conductor.

No va dir cap paraula. Va treure un ganivet de taula que portava amagat a la jaqueta i va intentar degollar el taxista. Acte seguit li va clavar dues punyalades a l’espatlla. La ganivetada al coll, que va fer de dalt a baix i d’esquerra a dreta, li va provocar una ferida de 12 centímetres. Li va travessar pell, greix i musculatura per sobre de la tràquea i per pocs centímetres no li va causar la mort. La segona ganivetada, la primera a l’espatlla, va ser de tres centímetres i li va provocar un pneumotòrax que, segons va explicar la metgessa forense al judici a Corts, podia haver estat mortal.

Malgrat les ferides, el taxista va poder sortir del cotxe i, després d’un forcejament amb l’atacant, es va poder desempallegar de l’agressor. Va fugir fins a l’única borda de la zona amb la sort que la parella que hi vivia encara no havia marxat a treballar i va poder avisar els serveis d’emergència. En un esgarrifós testimoni, la víctima va assegurar que l’únic que va pensar era que “em volien assassinar i no sabia per què” i que “em moriria en dos minuts”.

Fugida a PortugalDesprés d’intentar assassinar el conductor, el jove va fugir amb el taxi, que va estavellar metres després, i va robar la recaptació. Uns diners, 90 euros en monedes, que va canviar per bitllets en un comerç prop del seu domicili. L’endemà de l’intent d’assassinat, va marxar de vacances a Portugal amb un amic com tenia previst. És més, al judici va assegurar que l’objectiu de l’atac no havia estat matar el taxista, sinó robar-li per pagar-se l’estada. Alertat per la mare que era el principal sospitós, va tornar en autobús al Principat i es va entregar a la frontera. La defensa va demanar dos anys de presó per lesions i intent de robatori. El jove va dir que es va posar tan nerviós que va atacar el taxista.

PRESÓ PER A UN PARE I UN FILL PER DUR MARIHUANA DES DE LA SEU

Quatre anys d’internament, dos dels quals ferms, i dos anys de presó, 16 mesos ferms. Aquesta ha estat la sentència dictada pel Tribunal de Corts per a un pare i un fill, respectivament, acusats d’un delicte major de tràfic de marihuana en gran quantitat. Concretament de mig quilo d’aquesta droga, la quantitat que la policia va trobar dins del cotxe del pare quan vinguts de la Seu d’Urgell van ser interceptats per la policia a la frontera del riu Runer. Van anar en cotxes separats a la població catalana a comprar material de construcció, viatge que el jove va aprofitar per comprar la droga.

Malgrat que el paquet amb la marihuana estava al vehicle del pare, el fill va assegurar davant la policia que la droga era de la seva propietat exculpant el progenitor que no va ingressar a la presó el dia dels fets, el novembre del 2014. L’endemà la policia, en la perquisició del domicili familiar, va trobar les claus d’un box del Fener i dins d’aquest diversos pots de vidre amb marihuana. Malgrat que el pare va assegurar que el box l’utilitzava el fill, arran d’aquest fet l’home va ser detingut i internat a la Comella en presó preventiva juntament amb el noi, menor de 21 anys el dia de la detenció.

Va ser detingut després de canviar la declaració davant la policia i va passar de l’autoexculpació a assegurar que havia anat a la Seu a acompanyar el fill a comprar la marihuana. Al judici va assegurar que havia dit als agents que omplissin la declaració amb el que volguessin i que la firmaria. El seu advocat ho va aprofitar per demanar l’absolució de l’home, indicant que de ser culpable havia tingut dotze hores per anar al box i destruir les proves.

La fiscalia havia demanat una pena superior i va assegurar que havien introduït més vegades droga al Principat.

tracking