Cinca justifica el fitxatge del jurista per fer un gabinet jurídic “solvent”

El ministre portaveu va confirmar la destitució de l’assessora per a la reforma sanitària, Lola Ruiz

46713.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Cinca va justificar el fitxatge assenyalant la voluntat de Govern “de crear un gabinet jurídic solvent i suficientment dimen­sionat”. En un context “en què el volum de feina” va a més i amb el futur acord d’associació amb la Unió Europea en ment, el ministre va insistir en l’estalvi econòmic que suposarà el fet de disposar d’uns serveis propis, que permetin retallar la despesa en bufets externs. “I per engegar-ho calia algú amb experiència”, va afegir. Va insistir en què la trajectòria de Torrejón a l’administració valenciana el converteix en una persona “amb l’experiència” per engegar el nou projecte. No obstant això, davant de les crítiques per haver buscat algú de fora, va remarcar que liderarà un departament “que pot incloure professionals del país”. Un altre dels temes que Cinca va voler esclarir és que la doctora Lola Ruiz, fitxada per Rosa Ferrer com a assessora per a la reforma sanitària i que ocupava provisionalment la direcció assistencial del SAAS, no seguirà en el càrrec. Va explicar que el nou ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, “ha fet el seu propi dibuix” i ha optat “per crear el seu equip de confiança”. Va destacar el fitxatge de Josep Maria Piqué “per la seva experiència”, en substitució de Lluís Burgués al capdavant del SAAS.

Viatjar als Estats Units El ministre Jordi Cinca va aprofitar la roda de premsa per informar dels canvis normatius implementats pels Estats Units que obliguen qualsevol persona que ha estat en els darrers cinc anys a Iran, Síria i Sudan a tramitar el seu viatge a través de l’ambaixada dels Estats Units a Madrid i no mitjançant el sistema electrònic d’autorització de viatge.

ELS TAXISTES QUE PORTIN MÉS DE QUATRE VIATGERS HAURAN DE COBRAR UN SUPLEMENT

El consell de ministres va aprovar ahir que els taxistes cobrin un suplement econòmic quan portin més de quatre passatgers. Concretament, serà 1,30 € per viatger. La mesura respondria a una reivindicació de l’Associació de taxistes d’Andorra i respon a la voluntat de “premiar” als turismes monovolum, que disposen de fins a nou places, però són més cars. Paral·lelament, es va rebutjar la proposta, també del col·lectiu de taxistes, d’incrementar les tarifes generals amb motiu de la davallada del preu del carburant. D’altra banda, ahir es va aprovar el reglament de classificació dels vehicles destinats al servei de taxi i dels vehicles de lloguer amb conductor i sense. Així, pretén posar final a l’intrusisme i garantir un servei de qualitat per a les persones que el lloguen.

tracking