Nova campanya per captar més voluntaris per la llengua

Es vol conscienciar els nouvinguts i els no catalanoparlants de la importància d’aprendre l'idioma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al llarg del mes de febrer el Servei engegarà una campanya en què es distribuiran pòsters i díptics, i també fulls informatius adjunts a les factures d’Andorra Telecom per captar voluntaris i aprenents que vulguin dedicar una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes, a conversar en català amb la seva parella lingüística.

Amb el lema 'El català ens uneix', es pretén conscienciar els nouvinguts i els no catalanoparlants de la importància d’aprendre i utilitzar la llengua, i alhora convidar els catalanoparlants a implicar-se activament en aquest projecte d’integració lingüística.

El voluntariat lingüístic no consisteix a fer classes, sinó a reforçar l’aprenentatge del català oral. És un bon complement per a les persones que fan cursos dels nivells inicials, per als usuaris dels centres d’autoaprenentatge i per a qui vol perdre la por o la vergonya i llançar-se a parlar en català.

El Servei de Política Lingüística aparella aprenents i ensenyants segons la seva disponibilitat d’horaris i la parròquia on volen trobar-se per conversar en català mentre prenen un cafè, fan una passejada, van a comprar, etc. Després de les deu setmanes a què es comprometen, l’activitat es pot donar per acabada o bé es pot continuar amb la mateixa parella o amb una altra.

Aquesta temporada el Servei continuarà oferint activitats lúdiques i culturals gratuïtes per dinamitzar l’activitat. Les propostes inclouen entrades per veure cinema d’estrena en català, visites guiades als museus, obres de teatre, concerts, etc.

Les persones que estiguin interessades a participar en el projecte s’hi poden inscriure presencialment al mateix Servei (casa Motxilla, placeta Sant Esteve, s/n, Andorra la Vella), trucant al 806670 o a través de la pàgina www.catala.ad. D’altra banda, les iniciatives del Voluntariat per la llengua es publiquen a través del Facebook i el Twitter del Servei de Política Lingüística.

tracking