Martí assegura que el Govern busca una nova ubicació per a l'heliport

Ha admès que "difícilment es podrà fer un heliport molt proper al centre"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha assegurat que l'Executiu té diferents opcions sobre la taula i valora la possibilitat de construir-lo en terrenys del Govern, d'altres administracions o, fins i tot, de propietaris privats que han ofert alguns emplaçaments. És per això que Martí s'ha mostrat contrari a que se suprimeixi del pressupost del 2016 la partida per a l'heliport, tal com demana el grup liberal en una esmena que podria compartir el grup demòcrata, segons ha avançat aquest dimarts RTVA.

Martí s'ha mostrat obert a "reduir" la partida, però en cap cas a retirar-la. Tot plegat ho ha dit en la roda de premsa posterior a la trobada que aquest matí han mantingut ell mateix i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, amb els cònsols d'Encamp, Jordi Torres i Esther París, en el marc de la ronda de contactes amb els màxims mandataris comunals per tal d'encarar la reforma de les competències i les transferències.

Martí ha deixat clar que, tot i les dificultats, l'Executiu "no abdicarà" en la voluntat de construir un heliport nacional i que se seguiran buscant noves ubicacions. El cap de Govern ha remarcat que "hem d'extreure lliçons del que ha passat" amb la Comella i amb el Patapou i ha admès que "difícilment es podrà fer un heliport molt proper al centre". Tot i que no ha volgut avançar sobre quins terrenys es treballa, ha deixat clar que el Govern té diverses possibilitats, tant en espais propis com d'altres administracions i, fins i tot, de particulars.

Per tot plegat, ha deixat clar el seu rebuig a la possibilitat que es retiri la partida per a l'heliport del pressupost del 2016, ja que ha remarcat que la voluntat de construir-lo hi és. "Si d'aquí sis mesos tenim el terreny però no tenim la partida, aleshores tindríem un problema", ha assegurat. Tot i això, s'ha mostrat obert a "rebaixar" la partida, si es considera necessari. En la mateixa línia, també s'ha mostrat partidari de mantenir la partida per a l'espai multifuncional d'espectacles, que els Liberals també han proposat d'eliminar del pressupost del 2016.

Transferències congelades el 2017, si abans no hi ha acord

Martí ha fet aquestes declaracions aquest dimarts després de reunir-se, juntament amb Consol Naudi, amb els cònsols d'Encamp, Jordi Torres i Esther París. En relació a les transferències, el cap de Govern s'ha mostrat partidari de mantenir-les congelades també el 2017, si abans no s'arriba a un acord amb els comuns. Martí ha remarcat que "si no assolim l'acord aquest any, penso que les transferències s'haurien de mantenir, el 2017, en els 54,6 milions d'euros". Una altra cosa, ha afegit, "és que arribem a un acord i hi hagi un altre plantejament". Aleshores, "ja veurem", ha conclòs". A hores d'ara, però, no ha volgut avançar si l'import d'aquestes transferències haurà de ser de "més o de menys" diners.

Torres assegura que els comuns se senten "còmodes" amb els 54,6 milions

En aquest sentit, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, s'ha mostrat convençut que s'assolirà l'acord, almenys en els propers dos anys. Tot i aquesta possible congelació de cara al 2017, ha admès que els comuns "se senten còmodes" amb els 54,6 milions d'euros de transferències. Ha assegurat que amb aquesta quantitat "es poden fer inversions, anar reduint l'endeutament i seguir oferint serveis de qualitat a la ciutadania". És per això que s'ha mostrat convençut que, després de la negociació, "no crec que la xifra variï gaire".

Durant la reunió, Martí ha insistit als cònsols en la necessitat de fer un sobreesforç econòmic, "que no vol dir fer més retallades", tal com ha puntualitzat el mateix cap de Govern, per tal d'acabar de superar aquesta "situació complicada". Torres ha destacat que els comuns ja l'han fet, aquest esforç, però ha admès que, si cal, encara podran fer-ne una mica més. Partidari de regular ara els sous dels càrrecs públics

Preguntat pels periodistes, Martí també s'ha referit a la regulació dels sous dels càrrecs púbics, i s'ha mostrat partidari d'abordar la qüestió ara que no hi ha eleccions previstes fins d'aquí a tres anys. El cap de Govern ha deixat clar que no és una qüestió prioritària i que "no cal fer-ne una obsessió", però ha assegurat que "em semblaria raonable" regular la qüestió "no només dels sous comunals, sinó tots".

En relació al relleu de Lluís Burgués al capdavant del SAAS, Martí li ha volgut agrair "la feina feta", ja que "ha estat sotmès a molta pressió", i ha afegit que "en el procés d'una reforma que necessita els seus moments, no sempre és bo que qui el comença, també l'acabi".

tracking