Ld’A és partidari que compareguin els Cierco

DA ha suggerit la compareixença dels màxims accionistes, que encara s’ha d’acabar de debatre

46669.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari liberal estaria a favor que els germans Ramon i Higini Cierco, màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra (BPA), compareguessin davant de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. Així ho va afirmar el president suplent dels liberals, Jordi Gallardo. “Ens semblaria una bona notícia, és donar informació complementària”, va assegurar. La proposta que els màxims accionistes de BPA poguessin comparèixer davant la comissió especial la van impulsar els consellers generals de Demòcrates per Andorra, però encara no està tancada. A la sessió de demà de la comissió, en la qual s’ha d’acabar de plantejar el rumb que vol emprendre, està previst que se’n torni a parlar. La compareixença dels màxims accionistes, però, no és l’única que s’ha suggerit darrerament. Des de Liberals també han proposat que passin pel grup de treball creat arran de l’afer BPA els alts càrrecs de l’entitat financera. Tal com va recordar Gallardo ahir en roda de premsa, la compareixença davant la comissió “no és obligatòria”, així que els Cierco no haurien d’intervenir si no volguessin. En aquest sentit, els màxims accionistes, en no haver rebut encara cap notificació, han preferit no declarar si acceptarien o declinarien la invitació de la comissió.

El pressupost de l’AREB Liberals d’Andorra va voler fer ahir balanç del darrer Consell General que, entre els seus punts de l’ordre del dia, va incloure l’aprovació de la modificació del pressupost del 2015 per incloure les despeses de l’AREB. En aquest sentit, Gallardo va recordar que d’acord amb la Llei de les finances públiques no es podia votar una modificació del pressupost d’un any que ja no és vigent. “S’ha traspassat una línia. El Govern, amb el suport de Demòcrates per Andorra, no ha complert la llei”, va denunciar. Els liberals volen “acabar d’analitzar” el presumpte incompliment, encara que pràcticament descarten prendre mesures legals “per no dificultar el treball de l’AREB, però ens preocupa l’incompliment”. Els liberals també van criticar que la majoria demòcrata hagi rebutjat celebrar una sessió de control i impuls de l’acció política i de govern, tenint en compte que fins al març no n’hi ha cap. “Demostra la seva opacitat, no volen que es controlin certs temes”, va lamentar Gallardo.

L'DA VOL SABER SI ES PRIVATITZARÀ EL SERVEI DE 'CALL CENTER'

Liberals d’Andorra (Ld’A) ha mostrat la seva preocupació per la possible privatització del servei de call center d’Andorra Telecom, així que ahir va entrar una demanda d’informació a Sindicatura per esclarir els seus dubtes. D’una banda, vol saber si el servei serà adquirit per una empresa privada i, en cas que sigui així, quina serà. Paral·lelament, en la mateixa demanda d’informació, vol aclarir com pot afectar això als empleats de la parapública, i quin benefici econòmic obtindrien de privatitzar el servei. No va ser l’única petició d’ahir dels liberals. Van entrar també una demanda d’informació per saber si ja es coneixen els estudis que estaven fent tècnics de l’aviació civil francesa per trobar la ubicació més escaient per al futur heliport nacional. Després que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, hagi mostrat el seu rebuig a ubicar la instal·lació a la capital i hagi afirmat que el Govern és coneixedor d’aquest posicionament, volen saber si l’executiu ha renunciat definitivament a aquesta ubicació i quins nous emplaçaments ha seleccionat.

tracking