La llei de la mediació podria estar enlllestida durant aquest any

Actes per celebrar el Dia de la mediació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A més, ha assegurat que quan estigui aprovada serà una legislació al nivell de les més avançades d'Europa. Tena ha impartit aquest dimarts una conferència a la seu del Col·legi d'Advocats per parlar del paper dels advocats en un procés de mediació, i els ha considerat “una peça necessària”. Entre març i desembre del 2015, el Servei de Mediació de la Batllia va atendre 348 casos, tot i que també existeixen els mediadors particulars, un servei que fins ara sols donava el mateix Tena, i ha explicat que té pocs casos andorrans però el 80% arriben a un acord.

Amb motiu del Dia Internacional de la Mediació -21 de gener-, el Col·legi d'Advocats d'Andorra ha organitzat la conferència 'La mediació i la relació entre advocats i mediadors'. L'expert de mediació Ramon Tena considera que els advocats són necessaris en totes les fases de la mediació per donar assessorament legal als clients, i en cas de conflictes que hagin de passar per la Batllia, acompanyar el client al llarg del tràmit judicial posterior.

Actualment s'està treballant en un projecte de llei de la mediació que s'espera que estigui enllestit durant aquest any. Per aquest motiu, Tena ha felicitat el Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior “perquè ho està fent d'una manera molt encertada, amb la implicació dels professionals del sector”. L'actual esborrany de la llei recull què és la mediació, quins són els drets i obligacions del mediador, i quina formació ha de tenir aquesta figura, i s'espera que quan estigui aprovada sigui una legislació al nivell de les més avançades d'Europa.

Entre març i desembre del 2015, el Servei de Mediació de la Batllia va atendre 348 casos, 202 feien referència a orientació i atenció jurídiques i 146 eren d’orientació i atenció socials i mediació familiar. Però a més, també existeixen els mediadors particulars, un servei que fins ara sols donava el mateix Tena, que ha explicat que té pocs casos andorrans però el 80% arriben a un acord.

Un altre dels desitjos del sector és que es pugui impartir una segona edició del postgrau de mediació.

tracking