Rosa Ferrer acusa els demòcrates de “mentir” i “jugar brut per darrere”

L’exministra de Salut culpa els ‘taronja’ per no “haver complert” la seva paraula i per intentar pactar amb els liberals

46285.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Considera que van incomplir en reiterades ocasions el pacte que havien fet, que va desencadenar la ruptura. A més, assegura que malgrat el desenllaç ho tornaria a fer. “L’ètica personal està per damunt de la política i vull poder-me seguir mirant al mirall”, va dir. Ferrer va fer aquestes declaracions en una entrevista a ATV i es va negar a fer cap més declaració al Diari. En aquesta va donar el seu punt de vista del que va succeir, recordant, pas a pas, els esdeveniments des que es va prendre la decisió què DA i Cd’I pactessin, abans de les darreres generals. “Jo no volia però vaig acabar acceptant sempre que es fes pacte per a les comunals”, va assegurar. L’exministra va dir que en l’acord proposat ella seria ministra de Presidència i Relacions Institucionals, que tampoc es va arribar a complir.

L’escissió a Cd’I Ferrer va assegurar que DA “ha estat jugant brut i per darrere”. Va justificar l’acusació afirmant que els demòcrates haurien estat negociant a l’estiu amb Liberals per anar plegats a les comunals. “El mateix Toni Martí els va negar que existís un pacte amb Cd’I”. Pel que fa a la situació al comú de la capital, tot i reconèixer que sí que és cert que amb el seu successor al comú de la capital, Jordi Minguillón, “la gestió va canviar”, opina que “hi va haver una campanya contra ell”. Considera que els taronja van anar a “desmuntar Cd’I. No podem oblidar que Marc Pons, pocs mesos abans de passar-se a DA, va entrar a treballar com a eventual a Govern”. Ferrer va justificar la ruptura assegurant que la voluntat dels demòcrates implicava “posar 2 o 3 dels nostres al mig de la llista, no era l’acord”, i que l’acostament amb liberals va estar “proposat” per Minguillón. Malgrat el desenllaç, va afirmar que “ho tornaria a fer perquè per a mi la lleialtat està per damunt de tot”. Davant les crítiques per haver estat fent campanya a les darreres comunals amb Liberals, va defensar-se dient que “n’he fet menys que altres”, i va respondre al comentari de Martí sobre la falta de fidelitat d’alguns ministres dient que aquesta “ha de ser bidireccional”. Pel que fa a les seves darreres paraules amb el cap de Govern, en presentar la dimissió com a ministra de Salut, va concretar que havia estat “una trobada cordial, però sóc com sóc i li vaig dir el que pensava a la cara”. Abans d’acabar l’entrevista, Fer­rer també va reconèixer que va suggerir al conseller general Carles Jordana que el país necessitava “estabilitat”, que és “el que finalment ha fet”. “D’altres potser sí que coaccionen, jo en cap moment ho vaig fer”, va concloure.

L'EXMINISTRA DIEXA OBERTA LA PORTA A Ld'A EN DIR QUE "S'HA SENTIT BEN TRACTADA"

Rosa Ferrer va avançar que el seu futur més immediat passa per tornar a exercir d’advocada. Va assegurar, però, que no s’ha plantejat encara si deixarà o no la política. En aquest sentit, no va voler aclarir si podria acabar a les llistes de Liberals d’Andorra (Ld’A) encara que sí que va voler remarcar que amb ells “m’he sentit ben tractada, cosa que a DA no ha estat sempre així”. “Ja ho veurem, depèn molt del que passi al país, però només puc dir que m’he sentit respectada”, hi va afegir. Pel que fa al futur de Coalició d’Independents (Cd’I), es va mostrar comprensiva amb els resultats a la capital: “Ha estat la decisió dels electors.” I va avançar que “seguirem treballant, ara estem a l’oposició i serà constructiva i de control”. A més, va voler deixar clar que “el mateix farem en l’àmbit nacional, perquè vam concórrer a les llistes”. La dimissió de Ferrer com a ministra ha comportat una remodelació de l’executiu que, entre altres aspectes, suposa la fusió de les secretaries d’Estat d’Afers Socials d’Ocupació i, per tant, la destitució de Caterina Juan, càrrec de confiança de Ferrer. Arran del succés, l’exministra va assegurar que “em sap greu el que li pugui passar perquè és una persona apolítica i una gran professional”.

tracking