Laura Amorós, Entrenadora de natació artística

“Cal entendre que sense fatiga no es pot fer esport”

Esportista d’elit de natació artística, també destaca com a entrenadora en competicions com els Jocs Olímpics de Pequín 2008, on l’equip espanyol va aconseguir la medalla de plata. Ara visita Andorra per formar el Club de Natació Artística Serradells.

Laura Amorós

Laura AmorósFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quin objectiu persegueix la seva estada aquí?

Que tot el club, en totes les categories i a tots els nivells, es nodreixi de la meva experiència i donar un aire nou a la natació artística d’aquest club.

Quina és la metodologia per aconseguir-ho?

Al final es tracta d’aportar una visió nova des d’on es poden detectar errors i així millorar tota l’estructura del club en tots els àmbits, des del tècnic, que afecta les mateixes esportistes, fins a les entrenadores.

Hi ha una part motivacional important.

Intento arribar a l’esportista des de la motivació però alhora estirant-lo, perquè al final l’esport té aquest punt de disciplina i esforç que no es pot perdre.

Com s’aconsegueix això?

En una paraula: despertant-les. En treure-les de la seva zona de confort i exigir-los més del que estan acostumades, arriben a la fatiga. Des de la fatiga és quan hi ha la millora. L’esportista ha d’entendre que sense fatiga no es pot fer esport. La tolerància a la fatiga és important, i després remuntar. L’endemà comences des d’un nivell més alt.

Hi ha una obsessió per arribar a la perfecció?

S’ha d’acceptar la realitat tal com és. El nostre esport és perfecció pura. Hi ha repetició, repetició, repetició. Això et marca i et fa ser d’una manera determinada. Amb el temps has de saber modular aquesta perfecció i trobar altres espais paral·lels a la sincro.

Quin ha estat el repte més gran de la seva trajectòria?

La formació de les persones. Que el que experimentin en l’àmbit esportiu ho traslladin al seu dia a dia. Conceptes com disciplina, superació, treballar en equip. Si aquí, a peu de piscina, els ensenyes que la vida no és tan còmoda, elles ho poden utilitzar per afrontar diferents situacions.

I el moment més difícil?

Vaig tenir la sort de treballar amb l’Anna Tarrés i viure un moment de dificultat d’ella dins el món de la sincro. Vaig veure que sent entrenadora l’engranatge passa per lidiar amb tantes persones abans d’arribar a l’esportista que has de ser ferm i tenir una direcció molt clara.

Com interpreta aquella crisi?

Va ser sorprenent. Però la vida no és cíclica i el que vaig aprendre és no deixar de lluitar.

Què diferencia una campiona de la resta?

Dins l’esport pots trobar-te gent talentosa, com la Gemma Mengual, o gent molt curranta, una Andrea Fuentes. I totes dues han arribat a dalt de tot. Has d’estar disposat a sacrificar-te, a renunciar i a anar al teu límit.

tracking