Ferran Prat, Codirector de la Fira interancional d'art i teràpia

“Està demostrat que la ciència es pot demostrar a si mateixa?”

Es defineix com un artista energètic i és divulgador del projecte Sabiens. Avui tindrà lloc la primera Fira internacional d’art i teràpia a l’hotel Fènix. També és tècnic de laboratori en anàlisis clíniques a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell des de fa 36 anys.

Ferran Prat, Codirector de la Fira internacional d’art i teràpia

Ferran Prat, Codirector de la Fira internacional d’art i teràpiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En què consisteix la Fira internacional d’art i teràpia?

És un espai en què artistes i persones del món de l’holisme conflueixen. El lema és Quan l’art es converteix en teràpia i l’holisme en art.

Què és l’holisme?

És buscar el benestar, on sincronitzes la part emocional, mental, espiritual i la biològica del cos.

Quin és l’objectiu de la fira?

Donar a conèixer artistes emergents desconeguts i de gran qualitat. Es parlarà sobre art energètic.

En què consisteix?

És quan aconsegueixes carregar d’energia (com si fos una bateria) una obra d’art i aquesta emet un senyal d’ona. Hi ha gent que comença a plorar d’emoció i d’altra que es queda fascinada, que notes fins i tot que li canvia la fisonomia de la cara, de benestar.

I com es carrega una obra d’energia?

Doncs amb un pèndol. És radioestèsia. El pèndol en si no fa res, però et dona uns senyals, positiu, negatiu i neutre.

I com funciona?

Tu generes un pensament i aquest va a buscar un núvol informatiu on hi ha línies temporals del passat, línies paral·leles del present i línies del futur. I el pèndol, sota un estímul que passa a través del braç i de la mà, transmet senyals positius, negatius o neutres i pots captar energia de la terra o de l’espai i concentrar-ho en un punt, que pot ser una escultura o un quadre.

Què es trobaran els visitants?

Tallers gratuïts i demostracions durant tot el dia. Els tallers seran de meditació, ioga, art energètic, pèndol i inclús art a través de la música. També hi haurà zentangle, l’art de meditar i dibuixar a la vegada, i vitroquàntica, que són totes les peces terapèutiques de vidre, concebudes com a hologrames bioenergètics.

I sobre què exploraran?

Sobre un món d’expressió creativa i emocional. Molts tallers són artístics i d’altres holístics, experimentaran els sons xamànics. També ve una persona que és experta en escriptura japonesa que a través de les lletres explicarà el seu contingut.

A l’art energètic trobem la vareta màgica. Què és?

És una capsa de fusta en la qual introdueixes la vareta màgica, i així generes un pensament i pots, amb uns símbols que hi ha dibuixats, projectar el que vulguis.

Està demostrat científicament que l’art és terapèutic?

La pregunta és, està demostrat científicament que la ciència es pot demostrar a si mateixa?

tracking