David Font, Guitarrista

“M’omple l’enamorament dels meus alumnes amb la música”

Va descobrir la guitarra als 6 anys i ja no l’ha deixat. Amb formació clàssica i adoptant cada vegada més estils, Font actua avui a les 12.30 a la Farga Rossell on interpretarà amb Laura Garcia cançons populars dels Pirineus rescatades del 1925.

David Font

David FontKATHARINA SCHOLZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar amb la guitarra?

Sempre m’havia agradat la música, però vaig començar amb la guitarra a unes colònies d’estiu escoltant una altra gent tocant quan tenia uns 6 anys.

Com va trobar el seu estil?

Jo volia fer guitarra i ho tenia clar, vaig començar a estudiar-la seriosament a l’Institut de Música d’Andorra la Vella amb el vessant més clàssic i l’he seguit sempre. Ha sigut recentment que m’he interessat més per la música moderna, popular o folklòrica.

En quin punt es troba actualment?

Ara em defineixo com a músic clàssic, però estic en una investigació de la música popular andorrana i del Pirineu que m’està fent lligar la cosa popular amb la clàssica. M’interessa aprofitar els meus coneixements clàssics i portar-los a la música popular, i al revés.

Com funciona el procés?

Surt depèn del moment: si estic influenciat per un estil més jazz, la peça que toqui pot sortir més jazz, també pot ser que em basi en la música popular d’altres llocs.

També té un vessant pedagògic.

Soc professor des de fa molts anys i fa set anys que ensenyo a l’institut d’Andorra la Vella. M’agrada combinar les classes amb els concerts, ja que actuar m’enriqueix com a professor i les classes em donen eines per després aplicar-les als meus concerts. Per mi és un sentiment molt maco haver-me format a Andorra i poder ensenyar aquí, perquè sé el que em va faltar quan l’aprenent era jo i ara ho puc donar als meus alumnes.

Què és el que més l’omple com a professor?

El que més m’omple són els petits moments d’enamorament dels meus alumnes amb la música, a vegades estàs tocant en grup i et gires i veus la cara d’un alumne que està plena d’emoció. Això m’emociona i em fa veure que val la pena tot l’esforç. Quan passa compensa tota la feina feta.

Què es pot esperar del concert d’avui?

Avui toquem amb la Laura Garcia Olalla a la Fraga Rossell. És un repertori en fase experimental que es basa en les cançons tradicionals populars Andorranes del 1925. És una mescla entre projecte etnomusicòlogic i música de nova creació. Doncs estem fen composicions i arranjaments per a recuperar aquesta música.

tracking