Sam Kay

“La meva vida és ensenyar i fer de mestre”

34 anys, i nascut a Anglaterra. Internacional absolut amb el seu país, va arribar al 2022 a Andorra per fer de professor, i és un dels integrants de l’Andorra HC, que va líder de la Segona Catalana i que encara el tram final de lliga per pujar a Primera.

Sam Kay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estan fent un gran curs.

Sí, estem molt contents de com està anant. Anem partit a partit, i ara estem enfocats en els set partits que ens queden, que hem de tractar-los com si fossin set finals.

Quines estan sent les claus?

És una lliga llarga, i ser consistents és molt important. Tenim molt talent i jugadors també amb molta experiència a lligues d’Espanya i Portugal, i també internacional amb la selecció d’Andorra, i cada jugador hi aporta alguna cosa diferent.

Van canviar fa poc d’entrenador. Ha influït?

Tenim una identitat, i l’entrenador ens ajuda a desenvolupar encara més el nostre estil de joc amb intensitat i treball en equip en un moment important de la temporada.

L’objectiu és pujar?

Sí, el club ha fet un gran projecte, i és l’objectiu principal. La passada temporada ens hi vam quedar molt a prop, i volem aconseguir-ho.

Creu que ho aconseguiran?

Crec que sí per la manera com juguem. Estem demostrant un nivell molt alt, i si estem concentrats crec que podem fer-ho, però hem d’anar pas a pas i setmana a setmana.

Hi ha gaire diferència entre l’hoquei d’Anglaterra i el d’aquí?

Sí, jugar a hoquei a la lliga catalana és com un somni, perquè a Anglaterra és molt difícil. Jugàvem a pavellons sense tanques, i era tot molt complicat perquè l’ús de les pistes és car i es reben poques ajudes, per això hi ha menys equips i jugadors. Jugar aquí a l’epicentre de l’hoquei i visitar llocs com Igualada o Lleida és espectacular.

Com li arriba l’oportunitat de venir a Andorra?

Per fer de professor al British College. Un dels meus hobbys és el ciclisme, sempre havia volgut ensenyar a l’estranger mentre seguia la meva passió per hoquei, i Andorra m’ho ofereix.

I com fitxa pel club?

Hi vaig contactar un cop tenia el contracte amb l’escola el maig del 2022, vaig explicar-los una mica les meves intencions i la meva experiència, ells van parlar-me d’aquest projecte tan interessant, i estic molt content de formar-ne part.

Podria triar entre l’hoquei i fer de mestre?

Impossible. La meva vida és ensenyar i fer de mestre. Andorra m’ha donat l’oportunitat de la meva carrera, i també de seguir vinculat amb l’hoquei. A més, entreno un equip infantil i intento inculcar l’hoquei als joves.

S’hi veu molt més temps aquí?

Andorra m’encanta, és un país fantàstic i m’hi veig més temps.

tracking