Jean-Paul Cuberes

“Per a mi la pintura significa pau, pinto des de l'ànima”

Artista autodidacte, apassionat per l’abstracte, estil que permet definir allò indefinible. La subtilesa dels seus traços deixa a l’espectador una interpretació oberta a la imaginació. Col·labora amb la galeria Sun Gallery.

Jean-Paul Cuberes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A quina edat va començar a pintar?

Amb 54 anys, concretament des del novembre del 2022.

Per què?

No hi ha cap raó concreta, un dia em vaig aixecar amb ganes de pintar i vaig anar a comprar diversos quadres petits i des d’aleshores he pintat uns 150 quadres.

S’ha ajudat d’alguna plataforma per aprendre?

Els primers mesos mirava YouTube perquè mai havia pintat, llavors trobava pintors que m’agradaven i feia una mica aquell estil. Ara ja fa uns 10 mesos que no em fa falta fer servir aquesta plataforma perquè ja he trobat el meu estil i creo.

Pintar és un ‘hobby’ o s’hi dedica?

És una afició. Treballo com a agent de duana aquí, al país.

Quantes hores dedica a la seva afició?

Potser em passo dues setmanes sense pintar res i després en una setmana faig tres quadres. És molt imprevisible, no tinc una rutina pautada, depèn de la meva inspiració.

Què significa per a vostè la pintura?

Pau. Pintar és com una meditació sense ser-ho. Quan pinto estic en un altre món perquè me n’adono, em noto connectat amb un univers diferent i paral·lel al nostre. Quan estic pintant ho faig amb l’ànima.

Des que va començar a pintar ha utilitzat només l’acrílic?

He anat canviant de tècnica. Als primers quadres era més de pintar amb pinzell tipus una planxa i ara és molt diferent perquè utilitzo molt l’aigua i pastes especials que són com sorra.

Quin és el procés de creació?

Sé el que vull i com ho vull fer, però sempre acaba sent completament diferent a la idea que he pensat en un principi. Quan pinto vaig sobre la marxa i si en el moment que estic pintant no m’agrada, canvio i pinto per damunt.

Què representa la col·lecció ‘Gaia’?

S’anomena Gaia perquè és una deessa grega que és la imatge del globus terraqüi, la nostra mare.

I la d’‘Origen’?

Aquesta ve a ser l’origen de la vida, és a dir, Déu. Aquestes dues col·leccions són antagòniques perquè una representa la mare i l’altra el pare.

Què opinen els espectadors dels seus quadres?

A la gent li agraden i això em dona ànims per seguir. Aquest plaer que ells em donen m’aporta molt i em dona força.

tracking