Cristel Villaró

“La música em fa sentir bé, si estic trista i toco, m'animo”

Té 12 anys i estudia saxo a La Llacuna. Dijous participa, per quarta vegada, en el festival Andorra Sax Fest, en la competició de joves Youth Sax. S’està preparant des de novembre i competeix contra tres espanyols i un xinès. El 2022 va guanyar.

Cristel Villaró, SaxofonistaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quants anys fa que toca el saxo?

Fa cinc anys ja, tenia entre sis i set.

Per què va escollir el saxo?

Els meus pares em van apuntar a La Llacuna a provar instruments i vaig provar el saxo i em va agradar molt. Vaig provar molts instruments, tots els que hi havia allà, però em vaig quedar amb el saxo perquè el seu so em va fascinar.

És el quart cop que hi participa. Com arriba allà?

L’Efrem Roca és el director del festival i també el meu professor de saxo a La Llacuna. Em va proposar de participar-hi i volia provar-ho, no li va costar gaire convèncer-me. Fa dos anys vaig guanyar el premi.

Què va pensar quan va guanyar?

Òbviament estava molt contenta. Però jo hi vaig anar amb la intenció de fer el millor que sabia. En els altres tres anys, ho he fet tan bé com he pogut i no l’he guanyat. També és veritat que quan vaig guanyar només érem dos participants i aquest any som cinc, tres espanyols, un xinès i jo.

Què en pensa, que s’estigui convertint en un festival internacional de talent?

Que el nivell cada cop és més alt i que ens hem d’estudiar molt més les cançons. Participar en el concurs és una manera de tocar, perquè m’obligo a tocar per practicar l’obra. És com un repte, crec, que ens ajuda també a motivar-nos.

Sol posar-se nerviosa davant de l’escenari?

L’any passat els nervis em van dominar molt i va anar bastant malament la peça. Tenia molts ulls davant que em miraven i em vaig posar molt nerviosa. Hi ha entre cinc i sis jutges, més el públic.

Quina funció creu que té la música a la seva vida?

Em fa sentir millor, per exemple. Quan estic trista a vegades toco i m’animo.

Quina música escolta? I on?

M’agrada molt la Shakira i els The Tyets, però també les cançons de Mozart. En general, m’agraden tots els estils i escolto reggaeton i música comercial, sobretot quan estic a la dutxa o per casa. A casa sempre hem escoltat música catalana i francesa.

Té més ‘hobbies’?

(Pensa). La veritat és que no en tinc gaires més. Els dilluns, dimecres i dijous estudio a La Llacuna i faig 45 minuts de saxo cada dia, però també llenguatge, cant coral i banda. En total són unes 5 hores a la setmana. Més el que practico a casa.

Entenc que no tingui més temps per a altres ‘hobbies’.

El saxo ho ocupa tot (riu).

tracking