Kate F.

“El minimalisme de les obres m'aporta simplicitat i puresa”

Té 36 anys i és de Bielorússia, però es va instal·lar a Andorra el 2022, ja que considera que el país emana una atmosfera serena i alliberadora, atraient nombrosos artistes a la recerca d’inspiració i llibertat creativa. Té prevista una exposició al país durant aquest any.

Kate F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va triar la disciplina de la textura?

Cada artista impregna les seves pintures amb una part del món interior. Utilitzo la textura com una eina addicional que transmet caràcter, emocions i afegeix moviment extra a l’espai. Per exemple, la col·lecció Golden Lava, amb la base blanca i accents daurats, evoca una sensació de simplicitat refinada.

I el minimalisme, què li aporta?

Com cadascuna de les meves pintures, és un reflex del meu món interior, una sensació de simplicitat i puresa. L’art minimalista introdueix una alenada d’aire fresc als interiors contemporanis.

Com és el procés de creació?

Cada pintura exigeix un estat d’ànim particular i només pot cobrar vida en aquest sentit. La concepció de cada pintura pot ser acariciada durant setmanes, fins i tot mesos, mentre faig l’esbós. Després preparo el meu estat d’ànim i durant el procés la meva ment es lliura a la intuïció artística.

Quin tipus de materials sol utilitzar per als seus quadres?

A vegades faig servir pastes texturitzades comprades, però prefereixo fabricar-les, descobrint noves combinacions i textures. A través de l’experimentació vaig crear una pasta única, audaç i desafiant, que recorda en aparença un personatge de la pel·lícula de Marvel Venom, que dona nom a una de les meves col·leccions.

Per a qui sol treballar normalment?

Sovint col·laboro amb dissenyadors d’interiors professionals, integrant les meves obres als seus projectes. La majoria dels meus col·laboradors estan a Londres o França i recentment rebem una oferta de dissenyadors de Dubai. També estic oberta a col·laborar amb dissenyadors del país.

Què espera que sentin els espectadors en apreciar les seves obres?

L’art minimalista se centra en elements fonamentals, sense detalls innecessaris i evocant una sensació d’austeritat. I amb la textura, l’espectador experimenta un viatge emocional més viscut en observar les pintures.

En quin projecte està ara?

Estic acabant una nova col·lecció de pintures, que inclou una àmplia gamma de colors i noves textures, inspirades en les darreres tendències en disseny d’interiors d’aquest any.

En què consisteix?

Consta de nou pintures i s’anomena Clear your F. Mind, cadascuna representa un pas cap a la superació de la dependència emocional. Cada visitant de l’exposició podrà experimentar el seu procés psicològic.

tracking