Òscar Llauradó

“El baix és un instrument especial i el meu llenguatge”

La música és la seva religió: quelcom immaterial que fa moure els elements, els sentiments i les energies. La gent amb qui fa música i comparteix l’experiència esdevé la seva família. És un apassionat del disseny gràfic.

Òscar Llauradó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és la música per a vostè?

És una cosa que he viscut des de molt petit perquè els meus germans són músics i sempre m’ha tocat de prop. Ells han estat en grups de música i sempre he estat als assajos acompanyant-los. I sempre ha estat com una part molt important per a mi, he escoltat molta música i he anat a molts concerts.

On es va formar?

Al conservatori d’Andorra i al Taller de Músics de Barcelona.

En quin estil?

Dels nou als 15 anys vaig estudiar piano clàssic amb professors molt bons, com Daniel Areny, Teresa Vidal i la senyora Riba. Quan vaig fer els 20 anys em vaig passar al rock.

Per què va triar el baix?

És un instrument que m’havia cridat l’atenció sempre per la seva sonoritat greu. És un instrument especial i sens dubte el meu llenguatge.

Quan va començar de manera professional?

Quan tenia 16 anys vaig entrar a tocar amb un grup que tenien els meus germans que es deia Quinta Columna. Just en aquell moment havien tret un disc i aquell estiu vaig marxar de gira amb ells i vaig tocar amb grups com Sau, Locomía i Sopa de Cabra. Després de viure aquesta experiència vaig tenir clar que em volia dedicar al món de la música, però és complicat.

Com i quan va néixer Hysteriofunk?

Amb l’Oriol, el Lluís i el Roger ens coneixem des que érem petits, ja que anàvem junts al conservatori. Toquem plegats des dels 16 anys, però el grup va néixer l’any 1995. Tot i això, ja havíem tocat amb molts grups abans. Sempre hem sigut molt amics i hem connectat molt musicalment.

El 2025 farà 30 anys que van crear el grup. Quin és el secret?

Que no hem assolit mai el mercat comercial i això ens ha salvat de caure amb una rutina. N’estic convençut, perquè nosaltres donada la nostra existència hem vist molts grups néixer i tocant a l’escenari del costat triomfant com, per exemple, Jarabe de Palo i Pastora, i avui en dia ja no existeixen.

A part d’Hysteriofunk toca amb altres grups?

Sí, ara mateix estic amb Old School, que és un grup de versions de rock clàssic, Manu & The Vodka’s, que toquem un estil rockabilly, i Scarlett Brotherhood, que fem bluegrass. També faig coses amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.

Quantes hores toca a la setmana?

Doncs una mitjana de dues hores al dia, i ho compagino amb la feina de dissenyador gràfic i fotògraf.

tracking