Òscar Cerezo

“El vessant social és un dels motius de l'afició al pàdel”

Si hi ha un rostre al país vinculat a aquest esport, en la pràctica, l’ensenyança i la direcció, és el seu. Ha estat un dels artífexs de crear equips andorrans i actualment n’hi ha tres que puguin competir a les lligues catalanes. A més, treballa per fomentar la base i el circuit de tornejos locals.

Òscar Cerezo, Director de pàdel de PrinciesportÒSCAR CEREZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte interessant, el d’aquest esport al país.

És una activitat de moda des de fa molt de temps i a Andorra segueix creixent. Princiesport em va contractar per a crear una escola de pàdel i un petit circuit de tornejos locals i, de fet, l’any passat es va batre el rècord de participació amb 200 jugadors.

El pàdel andorrà ja és internacional.

Era el tercer gran objectiu, portar equips andorrans a les competicions catalanes. La seva federació va admetre un canvi d’estatuts al desembre i, des de llavors, els clubs d’Andorra poden jugar a les lligues de Catalunya, en el nostre cas al sector de Lleida.

Tot plegat fa molt bona pinta.

Ara tenim tres equips, dos masculins i un femení, i l’any que ve n’hi haurà tres més. El projecte és molt interessant i tothom està molt content i implicat. Princiesport és el primer club que ha apostat per jugar a les lligues catalanes.

Què té el pàdel que el fa tan addictiu?

No has de ser un crac per poder passar la pilota a l’altre costat. Qui hi juga i ho prova ràpidament nota una evolució, i això sempre agrada.

I el vessant social.

Aquest és el punt fort de l’addicció del pàdel! És un esport de grup, de quatre jugadors, i la cerveseta de després sempre s’agraeix. A més, hi ha molts nivells i qualsevol pot jugar perquè tècnicament no és necessari ser-ne un expert.

La federació ja fa dos anys que funciona.

Xavi Altimir n’és el president i en soc un dels vocals. De fet, hi ha un conveni signat amb la federació catalana, com li he explicat, i això ha estat clau per poder competir a fora. La FAP és encara una mica verge com a ens però estem treballant per fer coses molt guapes. Volem fer les passes més curtes, però més ben fetes i sòlides que en el passat.

Treballar la base és quelcom fonamental.

Crear una base sòlida és molt important, sí. Les dues federacions principals al país són la d’esquí i la de futbol i, en general, els nens acostumen a tenir tirada per aquests esports. El que hem de fer ésintentar convèncer els que no ho tinguin clar, i els seus pares, i que s’animin a jugar a pàdel.

Que aparegui un jugador top sembla complicat.

Sí, bastant. A ciutats com Madrid, Marbella o Barcelona es concentren molts clubs i tenen mitjans i les eines necessàries. No vull dir que a Andorra no, però es necessiten més mitjans, més nens, més beques perquè un dia hi pugui aparèixer un jugador top.

tracking