Silvia Monne

“La meditació millora les àrees de l'atenció i la memòria”

Professora de ioga, ‘mindfulness’ i meditació. El que més li interessa d’aquestes pràctiques és el vessant terapèutic. Dissabte 23 fa una xerrada a les 18.30 hores a l’hotel Roc Blanc per explicar la pràctica del ‘mindfulness’ i com la gent pot aplicar-lo.

Silvia Monne

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va començar en el món de la meditació?

Arran de la mort del meu pare vaig caure en una depressió profunda. I quan vaig començar a voler sortir del forat on estava ficada vaig recordar com de bé que m’anava la meditació i vaig pensar que em podria ajudar. Quan era petita la meva germana es va formar com a professora i vaig ser la seva primera alumna.

La va ajudar meditar?

Sí, vaig buscar una escola de meditació i la veritat que va ser pràcticament miraculós perquè vaig començar a sentir-me molt millor.

I després, què va fer?

Quan ja vaig aconseguir sortir del forat negre en el qual estava, vaig pensar que tot això que m’havia aportat la meditació era quelcom que no podia quedar-me per a mi sola i vaig sentir la necessitat de formar-me com a professora.

Quines són les tècniques a seguir per meditar correctament?

Es basen a entrenar el circuit d’atenció de la ment i subjectar-la en l’objecte de meditació. El més senzill és l’atenció a la respiració i llavors portes el teu pensament a centrar-te en aquest objecte. Quan t’adones que t’has distret agafes la teva atenció i la tornes a portar a l’objecte de meditació. D’aquesta manera vas aprenent a entrenar la ment a enfocar-se en el que tu vols.

Quins beneficis aporta?

Doncs beneficis en tots els àmbits de la persona, tant en el físic com pel que fa a la salut mental. Millora les capacitats cognitives de la ment i canvia la forma de funcionament del cervell, es milloren les àrees dedicades a l’atenció i a la memòria.

Vostè practica regularment el ‘mindfulness’?

Sens dubte, cada dia tinc la meva estona d’atenció plena i medito pràcticament cada dia.

Quina sensació sent en acabar?

T’ajuda a tenir una ment més calmada i enfocada en el que de veritat t’importa.

El ioga ajuda a la pràctica del ‘mindfulness’?

Són pràctiques complementàries que estan en la mateixa línia, tot i que en el ioga es treballa més la part física. Tots aquests exercicis estan basats en l’atenció plena al cos i la respiració. S’alimenten mútuament i són diferents camins per arribar al mateix objectiu.

Per què la gent practica ioga?

Perquè necessita aprendre a relaxar-se i centrar la ment. D’altres ho fan pel consell dels seus metges, ja que tenen contractures físiques o problemes de tensió muscular.

tracking