Arnau Sánchez

“Vull posar en valor la llum dels paisatges i els colors”

Té 21 anys i es vol dedicar al món de la pintura des de fa quatre. Ha fet diversos cursos a la Llacuna, de dibuix, gravat, fotografia i vídeo. Ahir a les 18.00 hores va presentar la seva exposició individual a La Capsa que porta per títol “Reflexos d’un instant”.

Arnau Sánchez, PintorNÚRIA MORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com neix el seu interès per l’art?

Tinc familiars artistes i principalment vaig començar per aquesta raó. El meu pare, Francisco Sánchez, m’ha influenciat amb les seves obres, de petit sempre em fixava com treballava i m’agradava molt dibuixar i finalment m’he acabat decantant per la pintura.

Per què pinta paisatges?

M’agrada perquè aquí, al país, estem envoltats de paisatges increïbles i vull posar en valor la llum dels espais i també els colors. Últimament, he seguit aquesta línia perquè fer retrats em diverteix, però no és tan fàcil trobar persones per dibuixar-les.

En què s’inspira a l’hora de triar els paisatges?

Mai selecciono els paisatges que vull pintar des de casa, sempre vaig passejant i escullo en directe, ja que des de casa no pots saber si un paratge serà interessant o no, les llums canvien constantment. Surto a caminar i quan trobo un pla interessant valoro si realment val la pena o no dibuixar-lo.

Si val la pena, quin és el procediment?

Doncs primer faig un esbós del lloc en un format més petit i després faig una fotografia. Quan torno a casa acabo l’obra basant-me en la instantània, que capta més detalls i puc observar més coses.

Com pinta el reflex de la llum?

És difícil d’explicar, però encara he de millorar la tècnica. És un tema molt interessant i vaig provant. Hi ha molts matisos i colors i s’ha de saber com es fa, ja que és una tècnica complicada, però amb la pràctica cada vegada em surt millor. Em fixo en pintors que tocaven el tema de la llum i el realisme.

Quins?

Joaquín Sorolla, Mariano Fortuny i Rembrandt. M’influencio d’aquests grans mestres, però portant-ho al meu terreny, amb les coses que em motiven.

Quina de les quatre tècniques que utilitza és la que més li agrada?

Depèn de l’època, ara estic fent servir l’oli, encara que no al 100% perquè les primeres capes les faig amb acrílic. Amb alguns dels quadres començo utilitzant l’oli i després faig servir el carbó i els llapis.

Per què s’ha centrat en l’oli actualment?

Em dona versatilitat i és la tècnica més pràctica, m’agrada com queda el resultat. Amb l’aquarel·la no tens marge d’error.

Dibuixa els detalls de les obres.

Sí, d’aquesta manera dedico més temps a cada quadre que faig. Els detalls provoquen més sensació de realisme.

tracking