Eva Arasa

“El que fa por de veritat és la realitat”

Ens trobem a La Trenca a les onze del matí. Neva sobre Andorra la Vella, i una boira victoriana embolcalla el Carroi d’un aire de misteri. És l’escenari perfecte per parlar amb l’autora de ‘Cossos estranys’, un recull de contes travessats pel terror més inquietant.

Eva Arasa, Escriptora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com s’han gestat aquests ‘Cossos estranys’?

El David Gálvez, editor de Medusa, sabia que havia escrit relats foscos. N’havia llegit alguns que havia publicat aquí i allà. L’estiu de l’any passat em va demanar si podia fer-ne un recull i enviar-l’hi. Vaig haver de regirar i remenar arxius per trobar-los tots...

És una gran lectora de literatura gòtica. Què és el que l’atrau del gènere?

Que dona una visió diferent del món. El que fa por de veritat és la realitat. Fa poc vaig rellegir “Serpents”, un dels contes de Cossos estranys, en què les serps de veritat són les persones que hi ha al voltant de la protagonista. Les persones són més verinoses, poden crear un ambient opressiu sobre una persona. La literatura de vegades pot ser un mirall per mostrar-nos que el que ens passa o el que passa al nostre voltant pot ser molt cruel.

Ha treballat molts anys als mitjans i ara desenvolupa la seva carrera professional en l’àmbit de la comunicació institucional. Aquest canvi li ha donat més temps per escriure?

Absolutament. És molt difícil fer de periodista i poder escriure. És una feina absorbent, amb uns horaris molt extensos. Abans tenia una manera molt dispersa d’escriure i ara és un hàbit. El periodisme m’apassiona, però ara no podria tornar-hi. Intento escriure cada dia, encara que sigui poca cosa.

Quin és el calendari de presentacions de Cossos estranys? On podran trobar-la els lectors?

Faré una gira que semblo una estrella del rock (riu). Dimarts a les set de la tarda seré a La Trenca. El dia 16 a les 12 del migdia, a Tortosa, a La Irreal. El 18 a les set de la tarda, a La Llar del Llibre, a Sabadell. El 2 d’abril, a l’Ona, a Barcelona. El 16 d’abril a dos quarts de vuit del vespre seré a la biblioteca d’Escaldes, i el 18 a les set, a El Refugi de la Seu d’Urgell.

Quins altres projectes literaris té en marxa?

Tinc un altre recull, en aquest cas de poesia amb algun conte intercalat, que publicaré més endavant amb Salòria. No té res a veure amb Cossos estranys. El títol és Tots els amors i hi toco temes més sentimentals. Hi parlo dels amors passats, de l’amor pels avis... i també hi ha la novel·la. Vaig acabar-la d’escriure a finals d’any, vaig lliurar-la al ministeri de Cultura (havia rebut l’ajut a la creació) i Medusa la publicarà.

Ja tenen data de llançament?

Haurem de veure com ho fem. Cada llibre necessita la seva promoció perquè arribi a tothom i els lectors se’l puguin fer seu.

tracking