Frédéric Font

“He complert el somni de convertir-me en llibreter”

Viu a Andorra des de fa 30 anys, en fa tres que va obrir la llibreria i està content d’haver complert el somni de ser llibreter. Al local també s’imparteixen classes particulars d’idiomes i classes de repàs. Va tenir un avantpassat que era llibreter a París.

Frédéric Font, Propietari de la llibreria Moby DickFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir obrir la llibreria?

De petit ja tenia clar que volia obrir una llibreria, era el meu somni i sempre m’he vist com un llibreter. Sempre he estat envoltat de llibres i això sens dubte m’ha influït. He trigat molt de temps a fer-ho realitat, però soc aquí.

Quina varietat de llibres hi ha?

Novel·les, llibre històric, d’art, llibres de butxaca, generalistes, infantils, de poesia. Tots els llibres són en llengua francesa, ja sigui d’autors francesos o bé d’altres nacionalitats, però traduïts al francès.

Com és un dia a la llibreria?

Obro a les deu del matí i espero que arribin els clients fins a la una, que marxo a dinar. De quatre a vuit torno a estar obert. Cada dia dedico dues hores a llegir per informar-me de les novetats dels nous llibres i estar al dia. M’agrada aconsellar els lectors que venen a buscar un nou exemplar.

També fa classes particulars de francès?

Sí, a part de la llibreria tenim una escola d’idiomes. Som set professors i es fan classes de català, anglès, castellà, rus i francès. Jo faig classes de francès a la gent que vol estudiar la llengua, ja siguin particulars, gent del sector bancari (treballem amb gent de Creand), botigues i el Consell General.

Quina és la llengua que més demanda té?

L’anglès. Hi ha tres professors que imparteixen classes en aquesta llengua.

Com compagina les classes amb la llibreria?

És complicat, actualment he reduït les hores de classes per dedicar-me més a la llibreria. L’objectiu és que a partir del setembre deixi de fer classes per dedicar-me únicament a fer de llibreter.

També es fan classes de repàs?

Sí, sobretot a nens de l’escola francesa, però també venen alumnes del sistema andorrà i espanyol. Fem un repàs general de joves que van dels cinc anys als quinze. I de totes les assignatures.

Està envoltat de moltes històries, quina novel·la recomanaria?

Prefereixo recomanar escriptors d’aquest gènere, com Marguerite Duras, Christian Bobin, Patrick Modiano, Fiódor Dostoievski i Lev Tolstoi.

Quin preu tenen els seus llibres?

A França cada llibre té un preu i aquest no es pot canviar depenen d’on es vengui el llibre, sempre és el mateix. A la meva llibreria mantinc els preus que tenen els exemplars a França, no hi ha despeses afegides.

tracking