Maria del Mar Sánchez

“Les fotografies de l'exposició són una metàfora”

Maria del Mar Sánchez, Aficionada a la fotografiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què fotografia bodegons de verdures?

Ens hem de remuntar a la covid, estava apuntada a l’escola i havia de presentar treballs. No era el moment idoni per sortir al carrer i vaig pensar de fer alguna cosa a casa. Buscava objectes rodons per donar-los un punt de vista diferent com, per exemple, un cendrer, fins que em vaig trobar amb la ceba, la vaig tallar per fer els cercles i la vaig mirar amb uns altres ulls.

Què va pensar en aquell moment?

Això ho converteixo en una flor, és maquíssima, i després de fer la foto em vaig oblidar dels objectes i vaig continuar buscant verdures.

Per què una flor?

En la fotografia m’agrada que hi hagi quelcom estètic, i per això li vaig voler donar aquest toc de flor a les verdures, ja que normalment només les mirem per posar-les a la cassola. Volia aportar a les verdures una imatge bonica, que també se la mereixen.

Què vol expressar amb les instantànies?

Són una metàfora, representen allò que volem aparentar davant la societat com, per exemple, a les xarxes socials, amagant el que en realitat som, ens exposem als altres amb una ficció idealitzada de nosaltres mateixos, evitant mostrar-nos tal com som i, per tant, sense acceptar-nos amb sinceritat.

Què la va inspirar a decantar-se per les verdures?

Bàsicament, em vaig enamorar de la ceba, en tallar-la i veure els cèrcols em va agradar i vaig decidir estirar del fil. I d’aquesta manera poder ensenyar la millor cara de les verdures, com fem amb nosaltres mateixos.

Què li agrada fotografiar en el seu temps lliure?

A vegades faig molt autoretrat a casa, però si no el que més m’agrada és marxar de viatge i captar els paisatges, la ciutat i les postes de sol. També faig fotografia nocturna, llocs, les esteles que deixen els cotxes i edificis il·luminats.

Pensa molt com fer una imatge o es deixa fluir?

Quan vaig de viatge em deixo fluir i intento capturar el moment, en moltes has d’aprofitar els segons en què veus una cosa que t’interessa. D’altres, sí que les penso bastant com, per exemple, les nocturnes.

Quins són els seus fotògrafs de referència?

No m’inspiro en ningú, però n’hi ha molts que m’agraden, com Sebastião Salgado i Steve McCurry. He tingut l’oportunitat de gaudir d’exposicions dels dos artistes.

Què significa la fotografia per a vostè?

Una passió.

tracking