Roger Pastor

“Els projectes d'èxit triomfen més per persistència que per talent”

Autor del llibre ‘Pon un Beatle en tu empresa’. Barreja la banda que l’apassiona amb una manera de veure els negocis. Porta tota la vida arrencant, gestionant i ajudant negocis. Avui presenta el seu nou llibre a La Trenca a les 19.00 hores.

Roger Pastor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què tracta al llibre?

Explico històries per aprendre i inspirar-se, amb lliçons sobre lideratge, innovació i gestió d’equips per a les empreses.

Per què es basa en els Beatles per explicar lliçons de negoci?

Formen part del meu ADN i m’ho he llegit tot del grup. A vegades em plantejo, en una situació que m’hagi passat a l’empresa, com ho farien els Beatles. Penso en una situació que ells van viure i la porto al meu terreny. Els agafo d’exemple en situacions que he viscut en els meus projectes.

Quina és la lliçó de lideratge que s’hauria d’ensenyar a les escoles?

Paul McCartney va dir a John Lennon que tocava la guitarra, i aquest li va fer una prova. McCartney va demostrar que era un músic excel·lent i Lennon es va adonar que era millor que ell. Va incorporar-lo al grup sabent que el seu lideratge potser es veuria afectat. Això passa cada dia al món laboral i no sempre es pren la decisió correcta.

Si a vostè se li presentés aquesta situació, què faria?

A mi m’agrada estar rodejat de gent que en sap més que jo perquè és un entorn més estimulant, en què aprens, pots fer més coses i t’exigeix a tu créixer. Si et rodeges de gent que no té tantes habilitats com tu, al final t’adaptes a ells.

Cap a on va el negoci és el més important?

Sí, personalment intentaria que tothom que entri a l’empresa comprengui molt i estigui molt d’acord amb els valors de l’empresa i tingui la mateixa visió.

Digui’m tres motius que impedeixin a les empreses arribar als seus objectius.

Un és la por. Un altre punt és no saber rodejar-te de les persones adequades per formar el teu equip. I la falta de persistència, comencem un projecte i a la que veiem que no funciona aixequem els braços i canviem, i això és perquè estem vivint en una època en què tot és immediat. Els projectes d’èxit triomfen més per persistència que per talent.

Quina és la clau per mantenir l’equip motivat?

Tenir un equip que sap per què fa les coses i que creu molt amb el que està fent, i aconseguir l’objectiu comú que li estàs posant. Si t’aixeques cada matí saben la tasca que fas, ja tens molt de guanyat.

Com es crea un bon equip de feina?

Amb quatre perfils. Els vermells, que són els que van per objectius, els grocs són els innovadors i busquen idees, els verds són els integradors que es cuiden de l’apartat humà i, per últim, els blaus són els guardians, que controlen que tot funcioni.

tracking