Iris Cervera

“Ser policia és un projecte de vida totalment vocacional”

Té 23 anys i va cursar la formació professional d’activitats físiques, esportives i de lleure (AFEL). La durada dels estudis va ser de tres anys, sempre va tenir clar que es volia dedicar a ser policia en un futur i està lluitant per fer el seu somni realitat.

Iris Cervera, Alumna agent de policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què ha triat aquesta professió?

Hi ha un component familiar per part de mare, tinc família que són militars al Brasil i això sempre m’ha agradat molt. A més, el respecte, la disciplina, el rigor i la justícia és el que a mi m’apassiona. Ser policia és un projecte de vida per a mi, totalment vocacional.

Les proves d’accés tenen molta dificultat?

No, hi ha molta preparació tant física com teòrica, però no considero que hagin sigut difícils.

Com s’inicia la formació?

Ens porten un mes a l’alberg de la Baronia i allà convivim els companys i formadors i tenim una disciplina, uns horaris estipulats i hem de respectar tot el cos jeràrquic. Durant l’estada fem proves físiques i teòriques. També ens ensenyen a redactar un informe policial i fem classes d’informàtica i dret.

En què consisteix la formació inicial?

Hi ha moltes proves i la formació és molt àmplia. Aquesta formació és un privilegi perquè som pocs i els formadors estan molt preparats i poden ser molt precisos a l’hora de treballar les nostres característiques i competències, el tracte és molt personalitzat.

Com se sent com a única noia de la nova promoció?

Molt bé. La formació té una exigència exactament igual per a tots, però en el meu cas tinc una autoexigència que a l’hora de sortir al carrer treballo tot el que ens estan ensenyant. Mai miraran si soc un home o una dona, sinó que soc un agent de policia.

Creu que hauria d’haver-hi més noies en el sector?

Sí, ha d’haver-hi més noies, però vull remarcar que això ha de ser una vocació.

Com se sent dintre del cos?

Com si fos una més. La relació amb els companys és magnífica, som una família, hem forjat aquest vincle i una de les competències de la policia és el treball en equip i la cohesió de grup, que superem amb escreix.

En què es vol especialitzar?

Vaig molt encaminada a la via del grup de suport de manteniment de l’ordre. La funció del GSMO treballa de manera independent a les seccions de patrulles, però el veus pel carrer normalment, fa molta prevenció, és als festivals, les festes majors, els partits de futbol, etc.

Tenint en compte que vol ser policia, què faria si presencia una agressió?

Encara no puc actuar, així que trucaria als meus companys per explicar la situació i intentaria estar pendent de la persona que ho ha fet per no perdre-la de vista.

tracking