Fernando Blanco

“La IA provocarà una destrossa en el món laboral”

És director i fundador de l’agència SisèGrau. Avui al matí (9.30 h) ofereix una formació en línia sobre l’ús de ChatGPT per generar continguts de xarxes socials i pàgines web. L’organitza la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

Fernando Blanco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quines aplicacions té ChatGPT en l’àmbit empresarial?

De tot tipus, des de la creació de posts per a un blog fins a un article, passant per tuits o publicacions d’Instagram.

Les corporacions són conscients del seu potencial?

Els coneixements al respecte encara són força superficials, però crec que les empreses tenen cada cop més assumit que ChatGPT els pot ajudar a agilitzar la creació de continguts.

Quina és la clau per utilitzar aquesta tecnologia?

En la formació ens centrarem en els prompts, que són les instruccions que donem a la intel·ligència artificial perquè generi allò que volem crear.

La qualitat del resultat dependrà de la precisió de les directrius?

Evidentment. L’enginyeria d’instruccions fa possible que com més informació donis a la màquina, més acurada sigui la tasca que realitzi.

La tecnologia GPT, a més, aprèn de nosaltres.

Sí, la intel·ligència artificial va incorporant trets de la nostra manera de fer i ha evolucionat: els primers resultats de ChatGPT eren propis d’un robot, i ara ja és capaç d’imitar el nostre estil.

Els seus coneixements són tant locals com globals?

Sí, totes dues coses. Aquesta tecnologia, d’una banda, s’alimenta de milers de fonts. Perquè ens en fem una idea, el contingut de Viquipèdia representa tan sols el 3% de tota la informació que té GPT-4. Però quan tu escrius per exemple una cosa sobre Andorra, això també crea un context. Combinant les dues coses, el programa et donarà un resultat adaptat al teu entorn.

Es diu que la intel·ligència artificial ens deixarà sense feina. És una por infundada?

En la meva opinió, provocarà una destrossa al món laboral.

Quin serà l’abast d’aquesta destrossa?

La IA reemplaçarà moltes etapes, i si en algun moment algú es pensava que només substituiria els llocs de treball d’una qualificació més baixa, m’atreviria a dir que reemplaçarà també els intermedis.

Què faran els treballadors?

Molts es convertiran en simples validadors o correctors del que facin les màquines. És una cosa que ja està passant.

Som davant una revolució?

Totalment. Una revolució comparable a la de la impremta. Cal tenir en compte que aquesta tecnologia va sortir al mercat l’octubre del 2022, i encara som a la seva prehistòria...

tracking