Gloria Estefanell

“Dibuixar m'aporta felicitat i a vegades també frustració”

Viu a Madrid i és una pintora multidisciplinària i autodidacta. S’expressa en acrílic, aquarel·la i oli i actualment té una col·lecció exposada a l’Art al Set Galeria fins al 28 de febrer. Les seves obres revelen la seva passió per l’esport.

Gloria Estefanell, Artista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va començar a pintar?

No tinc estudis acadèmics de pintura, ja que mai em vaig plantejar estudiar belles arts per circumstàncies personals, però tota la vida he dibuixat i he estat rodejada de pinzells i llapis. Profesionalment vaig iniciar-me el 2016, quan un galerista va veure els meus dibuixos i va voler exposar les meves obres.

Llavors a què es dedicava, abans de pintar?

He estat lligada al món de l’esport en les federacions de gel i d’esquí.

Què li aporta dibuixar?

Moltíssima felicitat i a vegades frustració, ja que no sempre em surt el que vull fer. De totes maneres, el fet de poder-me tancar a l’estudi i gaudir del temps fent el que m’agrada és un luxe, això es transmet a l’obra i la gent ho aprecia. Has d’exposar el que més t’agrada, i això que a mi em costa molt.

Per què li costa exposar les seves col·leccions?

Per mi és un tema molt íntim, exposo les meves coses a la crítica i els espectadors opinen sobre la meva feina, això mai ho he portat gaire bé. Crec que abans de fer-ho s’ha de meditar molt, perquè realment és una cosa seriosa.

Només es dedica a la pintura o també explora altres arts?

També he fet alguna escultura d’acer i tinc la idea de fer una exposició amb les figures. A més, m’encanten els teixits i exploro molt amb ells. Quan estava a la Federació d’Esports de Gel havia dissenyat i cosit els vestits amb què anaven a les competicions les patinadores de l’equip olímpic.

En quina se sent més còmoda?

Crec que quan pinto quadres molt blancs amb pocs esquiadors i les ombres molt marcades, perquè em produeixen molta pau i m’encanten. Com més neu hi hagi, millor.

Què vol representar amb la col·lecció dels esquiadors?

Vull que la gent les gaudeixi i vegi la cara més bonica de la neu, hi poso moltes ombres, si t’hi fixes, per representar el color de la neu, les ombres i els esquiadors, que sempre tenen molt color. Vull transmetre molta positivitat i energia, és a dir, tot el que aporta l’esport, i que els espectadors entrin a l’exposició i es trobin a gust mirant-la.

Què la va inspirar a realitzar aquestes obres?

Quan anava a esquiar de petita sempre observava des de dalt dels telecadires les pistes plenes de gent, veia la gent parada, esquiant, les seves ombres, i és el que em va inspirar. Vaig pensar, “pintaré la gent de les pistes d’esquí tal com les gaudeixen”.

tracking