Lara de Miguel

“Vull fer veure a les dones que no tenen límits”

Està contenta d’aportar el seu granet de sorra posant en relleu la importància de trencar amb els rols i estereotips de gènere amb el seu llibre ‘Benvinguda a la realitat’, que va presentar ahir a la tarda a la biblioteca d’Escaldes-Engordany.

Lara de Miguel, Escriptora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir escriure ‘Benvinguda a la realitat’?

En la meva trajectòria he anat coneixent moltes històries i dones emprenedores, i tots aquests relats els he anat guardant per a mi, però no els he oblidat. També perquè crec que a Andorra no s’havia fet un llibre d’aquest estil, en què es parlés de tots els tabús que vivim les dones, i volia fer el relat en un to més reivindicatiu.

Creu que el llibre el llegiran més dones que homes?

Sí, perquè tracta dels obstacles que pateixen les dones en la nostra societat actual. Soc plenament conscient que aquestes històries estan escrites en clau femenina.

Al voltant de què gira la història?

El llibre està fragmentat en cinc relats i cada un parla d’un obstacle diferent de les dones; jo també he pogut viure’n algun. Els temes que s’hi tracten són els micromasclismes, la síndrome de la impostora, el sostre de vida, la bretxa salarial i, per acabar, la violència de gènere en les dones.

El fet d’haver viscut alguna incomoditat també ha estat una raó per la qual ha escrit el llibre?

Sí, volia fer alguna cosa per a les noies que estan passant per aquesta situació, ja que jo em vaig sentir molt sola en el seu moment. Avui en dia aquest tema és molt tabú i quan ens passen certes coses no les solem explicar, no estem acostumats a donar-nos aquest suport.

Sobre què vol que els lectors reflexionin amb els relats?

El més important i l’objectiu del llibre és sacsejar consciències i sobretot fer veure a les dones que no tenen límits, que aquests en els autoimposem i són cadenes invisibles que portem al damunt degut a aquestes creences culturals amb les quals hem crescut.

No és el primer projecte que realitza entorn de les dones. Li agradaria seguir fent projectes amb relació a les dones?

Totalment, quan tens aquestes preocupacions al teu interior i ho portes dins, no és una cosa que diguis “ja estic satisfeta, he treballat fins aquí i ja està bé”. Jo crec que això ho portaré de per vida, i tot el que pugui fer en benefici d’aquesta lluita ho tiraré endavant.

Té al cap algun projecte?

Hi ha en marxa un projecte amb relació al llibre per a aquest 2024, però encara no puc avançar res.

Quin ‘feedback’ té de la gent?

Molt bo, l’altre dia una lectora em va dir que és un llibre molt fàcil de llegir, però no tant de digerir. En aquell moment vaig pensar, “vale, ho has entès a la perfecció”.

tracking