Miquel Bru

“Estem molt condicionats pel nostre subconscient”

Sempre li ha interessat el desenvolupament personal. És instructor de meditació i relaxació, mestre de reiki i terapeuta especialitzat en hipnoteràpia. Avui imparteix el taller Hipnosi per deixar de fumar, a l’Speakers’ Corner de l’Hotel Roc Blanc.

Miquel Bru

detail.info.publicated
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la hipnosi?

La gent en té una idea equivocada pels xous televisius. Amb la que treballo, no es perd mai la consciència i es recorda tot. Consisteix en una relaxació profunda progressiva en què la persona ha de deixar-se guiar per arribar a un estat d’autohipnosi.

Permet deixar de fumar?

Perfectament. La hipnosi és un mitjà per arribar al nostre subconscient i, quan experimentes aquest estat d’autohipnosi, el meu treball és posar-hi una sèrie de llavors perquè un pugui deixar de fumar.

Llavors?

Són frases directes al subconscient. En un moment determinat, es demana que repeteixin aquesta sèrie de frases positives afirmant amb nitidesa la voluntat ferma i la decisió presa de deixar de fumar. També els dono eines perquè puguin reforçar la sessió els dies posteriors.

És efectiva la tècnica?

En la hipnosi no es pot obligar ningú a fer res contrari a la seva creença. Per això és indispensable que la persona vulgui deixar de fumar. Si un ho vol, l’èxit, per experiència pròpia, està al voltant del 90-92% en la primera sessió.

Com és això?

Els humans estem molt condicionats pel nostre subconscient. És com un iceberg. La nostra ment seria el 100%; el conscient, el 10% i el subconscient la resta. Aquest 90% està ple de patrons inadequats de pensaments que hem incorporat. Si entren en el subconscient i es fa un canvi de programació de negatiu a positiu, aleshores això és el que permet l’alta eficàcia.

És una qüestió mental?

Els fumadors s’han repetit durant molts anys frases negatives i han reforçat el convenciment que no poden deixar-ho. És aquí on pot intervenir la hipnosi. Un cop entrat en el subconscient, es poden corregir moltes pautes.

Els desapareix l’ansietat?

És una sessió per combatre les ganes de fumar. Dono una sèrie d’eines per l’estrès, però ni molt menys serveix per contenir-lo, i menys l’ansietat. Això ho han de combatre amb l’ajuda d’un professional.

La hipnosi és eficaç per altres addiccions?

Les fòbies o tics no deixen de ser addiccions a uns patrons erronis de pensament. Hi ha gent que amb teràpia no se’n sortia i amb un professional de la hipnosi, sí. Les drogues són un tema a part perquè hi ha un component químic molt fort. La cosa és més seriosa. Hi ha un treball possible, però cal ser conscient que ja no es vol fer més i que es volen deixar. Si hi són totes dues, un pot sortir de qualsevol addicció.

tracking