Nathalie Chappert

“El missatge dels meus quadres sempre és positiu”

La seva pintura és essencialment intuïtiva i femenina en la inspiració. El seu objectiu és captar les emocions i sensacions del moment present. L’exposició “Inspiració aborigen ameridiana” es pot visitar fins al 12 de febrer a l’Estudi d’Ordino.

Nathalie ChappertCOMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va descobrir l’art aborigen?

Durant una comanda especial per a un famós banc de Mònaco. No sabia absolutament res d’aquest art i em va agradar immediatament, va ser amor a primera vista.

Què li va cridar l’atenció dels aborígens per decantar les seves obres amb aquesta temàtica?

Vaig estimar aquesta gent a través de la seva pintura, va haver-hi com una connexió. Les ganes de pintar a la seva manera com si jo fos un d’ells. La història d’aquests artistes que transmeten els seus somnis a través de la pintura i la geometria.

Per què s’ha decantat pels pobles originaris d’Amèrica?

Quan em vaig interessar per l’art aborigen, vaig anar de viatge a l’Argentina. En arribar allà em van influir inconscientment aquests pobles nadius americans, els seus rituals, el simbolisme en tot, la importància del poder de la natura, el seu coneixement de les estrelles, les creences...

Què vol expressar amb les seves obres?

Són un homenatge a aquesta gent primitiva. Una manera de recordar la seva existència i de transmetre al seu torn la seva història, per marcar la importància del simbolisme, dels colors, d’una manera més europeïtzada, amb la meva sensibilitat i la meva vessant intuïtiva.

Quina tècnica utilitza per fer els quadres?

Utilitzo pals de fusta, tipus broqueta, fent servir les dues cares, tant les arrodonides com les punxegudes per variar l’amplada de les puntes petites. També utilitzo el pinzell per a totes les altres formes, excepte els punts petits.

Per què ha triat aquests colors per pintar les obres?

L’elecció dels colors depèn de la meva personalitat. M’encanten els colors, representen la vida i l’alegria i caracteritzen el meu caràcter. El missatge dels meus quadres sempre és positiu i els colors s’associen sovint a la fertilitat i l’abundància.

Quin és el missatge que vol fer arribar amb les obres dels aborígens?

La meva pintura és intuïtiva, no dibuixo abans, em deixo portar per les emocions del moment. Si l’espectador detecta l’emoció que en sorgeix, aleshores he encertat en la meva missió. L’art només té el llenguatge del cor.

Per què s’ha decantat per pintar en quadres de gran format?

Tens espai i pots fer grans moviments, et permet romandre més temps en la història que estàs explicant.

tracking