Amaia Martioda

“Un cor sa no depèn només d'una bona alimentació”

Demà fa una xerrada a les 19.30 a l’hotel Roc Blanc que tractarà de les claus nutricionals per cuidar el cor. La conferència l’ha organitzat l’equip de speakers corner. La dietista està especialitzada en nutrició esportiva.

Amaia Martioda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quines són les claus nutricionals per cuidar el cor?

S’ha de tenir una alimentació rica en vegetals i fruita de temporada, fresca i rica en proteïna de procedència no animal, com els llegums o la fruita seca. També és important tenir una hidratació a base d’aigua i, a més, cuidar els greixos saludables, que sovint per voler millorar l’alimentació la gent n’elimina per complet el consum i n’hi ha alguns que són essencials per mantenir-nos sans i amb una salut cardiovascular forta.

A part de l’alimentació, quin altre factor influeix?

L’activitat i l’exercici físic faran que puguis completar el cercle juntament amb la bona alimentació. L’exercici és antiinflamatori i ajuda el nostre organisme a cremar millor els greixos.

Doni’m un exemple de dieta que sigui adequada.

Per esmorzar seria ideal menjar una peça de fruita sencera, que es podria combinar amb un grapat de nous i llavors de xia i també afegir-hi pa d’espelta. A l’hora de dinar es podria començar amb una amanida i com a segon plat peix o carn blanca. Per berenar es poden incorporar els lactis desnatats, i per sopar alguna cosa lleugera com una sopa de verdures i peix blanc.

Quins són els horaris ideals dels àpats?

El correcte seria esmorzar entre les vuit i les nou del matí abans d’anar a entrenar o treballar, i sopar abans de les vuit del vespre seria meravellós, però no tothom té els mateixos horaris laborals i és complicat adaptar-se a aquestes hores, cadascú fa els menjars quan pot.

Quins símptomes presenten els homes quan els falla el sistema cardiovascular?

El més comú és l’infart, però també es poden donar ictus o paràlisis a la cara, no poder verbalitzar paraules o parlar de coses sense sentit.

I les dones?

Els símptomes de les dones solen estar més relacionats amb el cansament, tenir els pits més inflats del normal i mal de cap. Hi ha dones adultes que resten importància a certes afeccions perquè són mals que ja tenen normalitzats.

La suplementació ajuda el sistema cardiovascular?

Sí, podem trobar compostos que poden ajudar-nos a millorar el perfil del colesterol i la capacitat saciativa de l’organisme, a reduir la inflamació i, en conseqüència, a millorar tot aquest concepte.

Fins a quin punt és eficaç?

Serà eficient sempre que hi hagi una alimentació saludable i equilibrada darrere, el benefici serà conseqüència de quin estil de vida porta la persona.

tracking