Victoria Aldazabal

“Els nens han d'aprendre a concentrar-se des de petits”

Especialista en ioga infantil. Demà a la tarda (17 h) ofereix al Centre Mosaic d’Andorra la Vella un taller per posar en pràctica aquesta disciplina en família. L’activitat està pensada per a infants a partir de tres anys.

Victoria Aldazabal, Professora de ioga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea d’aquesta proposta?

Vaig pensar que, ara que s’acosten les festes de Nadal, era un bon moment per oferir una activitat perquè les famílies amb nens petits puguin gaudir de temps de qualitat per a ells, sense presses ni distraccions.

Avui dia sembla que costa trobar moments de tranquil·litat.

En efecte. Els infants, com el conjunt de la societat, viuen molt condicionats per la immediatesa de les pantalles i les noves tecnologies. Per això és important que, des que són ben petits, aprenguin a enfocar-se i a concentrar-se en una cosa com, per exemple, la respiració. Això els ajuda molt a gestionar les emocions i els serà útil al llarg de tota la vida si ho continuen treballant regularment.

És el primer cop que ofereix el taller?

Sí, i si té bona acollida la idea és repetir-lo amb periodicitat mensual.

Què aporta aquesta pràctica a les famílies?

Els ajuda a treballar molt la comunicació no verbal a través de les mirades, així com la col·laboració mútua i l’intercanvi de rols. Això permet aprofundir en aspectes com la confiança, l’empatia o el respecte.

Es pot començar a fer ioga a qualsevol edat?

Sí, realment no hi ha cap límit d’edat per a la seva pràctica. El taller, concretament, està plantejat per a nens a partir de tres anys, que és quan un infant ja té capacitat per assumir una activitat que se li planteja.

Els pares que acudeixin a l’activitat han de tenir experiència prèvia?

No, no es requereix cap mena de coneixement previ, perquè bàsicament soc jo mateixa qui posa sobre la taula diferents propostes. La clau és crear un espai de trobada i connexió amb un mateix i amb els altres.

Quins són els beneficis del ioga per als més petits?

Els ajuda tant des del punt de vista físic com mental. D’una banda, els permet prendre consciència del seu propi cos, al mateix temps que els alleuja les diverses molèsties que solen estar associades al procés de creixement. Mentalment, el ioga els ensenya a entrar en contacte amb la calma, una calma que després els permet fer millor les coses.

El que s’aprèn al taller es pot seguir practicant a casa?

I tant! La classe t’aporta una experiència que després t’emportes a casa, on pots seguir practicant pel teu compte. Els pares poden agafar aquells elements o idees que més els han agradat i seguir treballant-los amb els petits sempre que els vingui de gust.

tracking