Oliver Roura

“Cada obra requereix un mes de feina, de l'inici al final”

Va néixer a la Seu d’Urgell i va decidir estudiar arts i disseny a l’Escola Massana de Barcelona. Porta 14 anys vivint a Berlín i ara exposa la seva col·lecció, ‘Structural color’, a la galeria Untitled Art Contemporani d’Andorra fins al 23 de febrer del 2024.

Oliver Roura.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva tècnica?

Pinto sobre un vidre, perquè no es noti la pinzellada cap a fora, per la part de dintre hi ha molta textura, tridimensionalitat i relleu. Cada obra és un món i pot haver-hi entre 60 i 200 capes de pintura depenen de la peça. Quan he acabat de fer totes les capes de pintura arrenco la pell acrílica i l’enganxo sobre el suport final, una làmina d’alumini Dibond. Cada obra requereix un mes de feina des del principi fins al final.

Per què sempre va tenir clar que volia pintar en pla?

No hi ha cap raó, va sorgir dintre del propi entorn de l’Escola Massana, la meva obra va anar cap a aquest enfocament. He buscat el meu llenguatge, la meva forma de poder expressar totes les experiències i inquietuds d’aquesta manera.

Quins colors sol utilitzar?

El blau sempre hi és, ja que forma part de la meva manera de ser i últimament treballo molt amb el magenta. En realitat tots els colors em serveixen, i arribo als colors que es veuen a l’exposició amb capes i capes de pintura transparent. També faig servir colors metàl·lics per donar aquesta explosió de llum i color.

Què l’inspira a l’hora de pintar?

La natura, el moviment de les fulles dels arbres, el color estructural dels elements de la natura.

Per què ha titulat l’exposició ‘Structural color’?

L’exposició es diu Structural color per l’efecte que crea la llum quan incideix en els elements de la natura, tot ve donat per l’angle de la llum que incideix a l’estructura i la posició en la qual estàs observant l’element, que va canviant de color segons la posició. Aquest canvi de color segons la llum és present a les obres.

Què el va fer començar al món de l’art?

Va iniciar-se a casa dels meus pares que sembla un museu en miniatura. Els meus pares han viatjat molt i de tot arreu on anaven portaven alguna cosa. El contacte constant amb coses que provenen de llocs diferents i que tenen el seu significat i procedència em va anar despertant la inquietud artística.

Per què és la primera vegada que exposa el seu art a Andorra?

No m’ho havia plantejat. No és que no hagi volgut exposar, ja que fer-ho a la Seu o a Andorra és com exposar a casa. Per a mi és un luxe poder exposar aquí i mostrar tot el que estic fent a Berlín.

On ha exposat les seves obres?

A Berlín, Madrid, l’Índia, Hamburg, Bremen i la Seu d’Urgell.

tracking