Eduard González

“Al BOPA costa molt destriar els textos actuals dels antics”

Aquest portal jurídic ultima una nova pàgina on es publicaran els textos refosos i actualitzats de tota la legislació andorrana. La iniciativa és fruit d’un conveni entre el Consell General, el Govern i la societat A Un Clic, propietària del web.

Eduard González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix aquest projecte?

Es tracta d’elaborar una web similar a la ja existent LesLleis.com, però en un format més senzill i adreçada al públic en general.

Per tant, serà més accessible?

Sí, mentre que LesLleis és de pagament i està enfocada principalment a un ús professional per part d’advocats, juristes, comptables, etc., aquest nou portal serà gratuït, estarà a l’abast de tothom i serà més fàcil trobar-hi la legislació actualitzada.

Uns textos que acostumen a patir moltes modificacions.

La legislació es modifica contínuament, és cert, i a més el BOPA ha de publicar-ho tot. Al contrari del que es pot pensar, tenir tanta informació a l’abast pot ser confús, perquè costa molt destriar els textos actuals dels antics, i també es pot passar per alt algun canvi. Volem separar clarament el que és vigent del que no i sempre oferir el text actualitzat.

Com ho faran?

Contínuament inclourem les modificacions que es vagin publicant en cada llei, redactant de nou cada article per tenir-lo actualitzat. Crearem un text definitiu amb totes aquestes modificacions i que correspon a la llei vigent. El nostre buscador distingirà tot el que és legislació actualitzada del que siguin lleis no vigents. Així, en una pestanya l’usuari només hi trobarà textos vigents, i en una altra, lleis anteriors. Els textos estaran actualitzats en tot moment.

Aquests resultats seran molt més acotats?

Sí, perquè tot i que se’n visualitzaran molts menys, seran molt més acurats. També inclourem un indicador de vigència en cada text, estil semàfor, i una fitxa de situació.

La web del BOPA deixarà de funcionar?

No, el nou portal jurídic d’Andorra serà una web totalment independent. El mitjà de publicació oficial de les normes jurídiques seguirà sent el BOPA.

I vostès només en publicaran una part.

Sí, aquesta nova web només contindrà lleis i reglaments: no hi haurà altres edictes, ni la part dedicada a comuns, ni la d’empreses parapúbliques, ni saig, ni la de registre civil, etc.

Quan començarà a funcionar el nou portal?

A principi de l’any vinent. Els continguts seran molt similars als que ja oferim a LesLleis.com, de manera que bona part del material ja el tenim. Ara hem d’adaptar i traspassar deu anys de continguts en dos mesos! A més, estem acabant de donar forma al web i treballant en un sistema de cerca fàcil i intuïtiu.

tracking