Sandra Bautista

“Ens agrada posar el nostre granet de sorra a la cultura”

Comença amb Raquel Lúa la seva primera gira en conjunt a Andorra, avui a les 22.00 h a La Fada Ignorant. Les joves barcelonines han trenat les seves veus, guitarres i lletres, per oferir un concert cuidat i de proximitat amb el públic.

Sandra BautistaYOLANDA BERZOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar la seva unió en el món de la música?

Ara farà uns cinc anys que vam anar a un concert d’un altre artista i aquest ens va presentar l’una a l’altra perquè ja ens coneixia per separat. I des de llavors hem compartit moltíssims concerts.

Canten i toquen la guitarra, també componen les cançons?

Sí, som cantautores. Lletra i música són nostres.

Què volen expressar amb les composicions?

Cada cançó d’autor és un món. La Raquel Lúa té un estil que s’agafa molt a les arrels, la vida més rural, les temàtiques d’avis, etc. Jo soc més quotidiana, les lletres són més costumistes.

En quin estil musical se senten més còmodes?

Jo em sento més còmoda amb la música d’arrel brasilera, llatinoamericana, el pop folk. I ella tira més pel fado, el flamenc, més Sílvia Pérez Cruz, per entendre’ns.

Hi ha algun gènere que no hagin fet sonar que tinguin ganes de tocar en un futur?

El blues és un estil que em crida l’atenció, però que no he explorat, crec que ella sí que l’ha investigat, però no ha fet cap cançó. I l’electrònica, per exemple, sí que ens agrada a les dues, però no amb ritmes urbans, sinó més aviat detalls electrònics.

És la seva primera gira?

En conjunt, sí. Nosaltres ja tenim els nostres projectes per separat i ja hem fet gires pròpies.

Quines sensacions tenen?

Tenim molta il·lusió perquè ens coneixem de fa temps i compartim moltes coses, i és la primera vegada que ens hem unit per fer 13 concerts al llarg de la península.

Com intenten fer una diferència al món a través de la seva música?

No hi ha cap intenció premeditada, jo crec que ens agrada posar el nostre granet de sorra a la cultura, que al final és el que transforma el cervell de les persones. Ens canviem a nosaltres mateixes i si de retruc canviem alguna mentalitat, doncs ja serà molt.

Què és el que més els agrada d’estar a l’escenari?

La Raquel gaudeix molt en escena perquè té una capacitat molt gran d’improvisar. A mi el que més m’agrada són les tertúlies que es creen amb el públic entre cançó i cançó.

Com rep el públic les seves actuacions?

És una música que arriba molt a la gent perquè amb la guitarra i les veus es crea un altre ambient. La gent s’entendreix, s’emociona, i d’altres riuen. Qualsevol concert en directe és un viatge bonic de viure.

tracking