Guillermo Hernández

“Fer barbacoes és una de les meves passions”

Treballa en una empresa andorrana especialitzada en la consultoria en sostenibilitat. Diumenge oferirà un taller per aprendre a fer barbacoes respectant al màxim l’entorn natural, amb combustible sostenible i productes de proximitat.

Guillermo Hernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge a les dotze del migdia organitza, en el marc de La Massana Fogons, una sortida per aprendre a fer una barbacoa sostenible als berenadors de la parròquia.

L’activitat té dos vessants, un d’educatiu i un de lúdic, i té tres idees com a fil conductor: el respecte a la natura, les tècniques de cocció sostenibles i els productes de proximitat.

Me’n pot donar més detalls?

En primer lloc, vull transmetre la idea que qualsevol activitat que fem a la natura ha de ser regenerativa. Si anem a un berenador, l’hem de deixar més net que quan vam arribar-hi.

A què es refereix exactament quan parla de tècniques de cocció sostenibles?

A l’ús de fonts de calor respectuoses amb el medi ambient com, per exemple, fusta procedent de la neteja dels boscos i carbó orgànic.

Quin producte de proximitat podran tastar els que participin diumenge en aquesta activitat?

Vaca bruna, la raça autòctona del país. La carn d’Andorra és de molt bona qualitat. A més, té una petjada ecològica menor perquè no ha hagut de recórrer gaires quilòmetres fins a arribar al nostre plat.

Quins productes acompanyaran la carn?

Oferiré un menú de degustació equilibrat, amb verdures a la brasa una mica de carbohidrats.

Com va sorgir la idea d’organitzar aquesta activitat?

Volíem proposar als ciutadans una activitat guiada per aprendre a gaudir de la gastronomia als berenadors de la parròquia, sempre amb la sostenibilitat com a fil conductor. Es tracta que tothom s’ho passi bé amb els amics i la família d’una manera el més respectuosa possible amb el medi ambient.

Quines característiques tenen les barbacoes dels beneradors de la parròquia?

Estan preparades per ser utilitzades amb seguretat prop de la natura, ja que estan equipades amb un dispositiu antiguspires que ajuda a prevenir incendis.

Com va aprendre a cuinar barbacoes?

Fer barbacoes és una de les meves passions. Vaig aprendre a preparar-ne quan tenia 12 anys, i des d’aleshores sempre n’he fet. És una activitat que m’agrada perquè fa comunitat.

Quin és el màxim de persones que poden apuntar-se a la graellada?

Està limitat a 15 participants, i les reserves s’estan esgotant ràpidament. Participar-hi té un preu simbòlic de cinc euros. La inscripció pot fer-se al web www.visitlamassana.ad o bé a l’oficina de Turisme.

tracking