Bath.G.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patrimoni mundial de la Unesco, la ciutat de Bath és una visita imperdible si es viatja al sud-oest d’Anglaterra. Situada a deu minuts en tren de Bristol, és una escapada ideal d’un dia que no deixarà indiferent ningú. Bath és, potser, una de les ciutats petites més boniques del Regne Unit. Situada al comtat de Somerset, es poden conèixer gairebé tots els atractius de la vila a peu. L’estació de tren et deixa a pocs minuts del centre, on hi ha els principals monuments d’una ciutat mil·lenària.

Els banys romans de Bath són els vestigis més icònics de la zona de visita imprescindible. Situats en ple nucli antic, tenen el seu origen al segle IX abans de crist, en el temps dels celtes, encara que no va ser fins a segles més tard amb la invasió dels romans que els banys van adquirir una dimensió considerable i es van crear les zones d’aigua calenta, temperada i freda que encara es poden visitar. Les termes es van abandonar quan van marxar els romans fins que van ser recuperades al segle XII pel bisbe de Bath per utilitzar-les per guarir malalts i no va ser fins més tard, al segle XVIII, quan l’arquitecte John Wood i el seu fill li van donar el disseny que tenen actualment i que les va convertir en un lloc molt sol·licitat per la burgesia.

Però Bath és molt més que els seus banys romans i a poques passes del monument es troba l’abadia coneguda com l’església de Sant Pere i Sant Pau. Església parroquial anglicana i antic monestir benedictí i un dels millors exemples d’estil gòtic perpendicular del país, té els seus orígens al segle VII tot i que el seu aspecte actual, en què destaca la façana amb escultures d’àngels que pugen al cel per dues escales de pedra, és del 1499.

També s’ha de fer una ullada al pont Pultney que travessa el riu Avon. Es tracta d’un dels cinc ponts habitats que queden al món. Dissenyat per Robert Adam, que es va basar en el pont Vecchio de Florència i el de Rialto de Venècia, té diverses botigues al llarg d’ambdós marges que li donen un aspecte senyorial en sintonia amb l’arquitectura victoriana i georgiana dels edificis del voltant.

NO T'HO PERDIS

ELS ‘BRIDGERTON’ Si s’és seguidor de la sèrie televisiva de Netflix Bridgerton s’ha de fer una visita a Bath perquè molts dels exteriors s’han rodat a la ciutat. És el cas del Royal Crescent, un dels edificis més icònics de la localitat anglesa.

tracking