La RibeiraL. Q.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És patrimoni cultural de la humanitat per la Unesco i és una de les zones de Porto, a Portugal, que atrau més visitants. Es tracta del barri de la Ribeira. Com el seu nom indica, es troba a la riba del riu Duero, al centre antic de la ciutat, i és un barri característic per albergar unes pintoresques casetes de colors que donen directament al riu. Semblen ben bé una postal. El barri compta amb una zona interior que amaga la Casa do Infante i l’església de San Francisco, entre altres atractius, però la zona del Duero és la més popular.

Quan comença a fosquejar és l’hora perfecta per passejar per la Ribeira. De fet, al capvespre, la vora del riu s’omple de gent que, asseguda, contempla la posta de sol. També hi ha diverses terrasses on poder menjar un bon bacallà o prendre una copa de vi de Porto amb vistes al Duero i a la Vila Nova de Gaia, el barri situat enfront de la Ribeira, a l’altre costat del riu Duero.

Endinsar-se en el barri passejant pels carrerons és la millor manera de conèixer les particularitats de la Ribeira, però les millors vistes del barri s’aconsegueixen des de lluny. Una opció és creuar a Vila Nova de Gaia. Es pot anar caminant pel Ponte Dom Luis I, i també hi ha barques que, per un mòdic preu, porten els visitants d’un costat a l’altre del riu en menys de cinc minuts. El Ponte Dom Luis I, dissenyat el 1886 per Teófilo Seyrig, deixeble d’Eiffel, és un altre dels emblemes de Porto. Una altra manera de contemplar amb més distància les casetes de colors de la Ribeira és fer la ruta en vaixell dels sis ponts. De fet, la fotografia que acompanya aquest text està feta així. Es tracta d’un passeig de prop d’una hora pel riu Duero a bord d’un ravelo, una embarcació típica portuguesa, on es passa pels sis ponts que connecten Porto amb Vila Nova de Gaia: Ponte Dom Luis I, Ponte do Infante, Ponte María Pía, Ponte Sao Joao, Ponte do Freixo i Ponte da Arrábida.

Hi ha diverses empreses que ofereixen aquesta ruta i moltes es troben al mateix passeig de la Ribeira. Sempre hi ha gent, perquè en el ravelo s’obté una de les millors panoràmiques de la ciutat.

NO T'HO PERDIS

Capela das Almas Porto està ple d’esglésies, però la Capela das Almas és una de les més especials. Té la façana i tota la paret lateral cobertes de retaules que relaten les vides de Sant Francesc d’Assís i Santa Catalina, els sants venerats a la capella.

tracking