Cala del PilarN. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ubicada a la costa nord de l’illa de Menorca, cala del Pilar es caracteritza per la sorra daurada i les roques i penya-segats amb tons rogencs que envolten tota la platja. Un paratge natural incomparable situat entre la Punta des Carregador i Alocs, enmig de les localitats de Ferreries i Ciutadella. La platja, amb forma de petxina, fa 240 metres de llarg i 30 d’ample, és molt oberta i està molt exposada als vents del nord i en dies que bufa tramuntana és possible trobar-hi fort onatge, raó per la qual és recomanable consultar abans el temps.

L’única manera d’arribar a cala del Pilar és a peu. No hi ha transport públic i el pas de vehicles està restringit per evitar l’erosió del sistema dunar de la platja, que s’estén fins a l’aparcament. El camí per arribar a la cala és d’una mica més d’un quilòmetre i es pot fer en 30-40 minuts. El fet que no s’hi pugui accedir amb vehicle fa que no quedi tan plena de turistes com altres cales del nord de l’illa. Cal anar amb calçat còmode perquè és un recorregut de muntanya que transcorre enmig dels arbres. Res és comparable amb la panoràmica que tens del paratge baixant per les escales de fusta que finalment et porten fins a la platja.

Cala del Pilar és considerada una de les cales més salvatges de l’illa i no compta amb cap tipus de servei per als turistes i es recomana anar-hi amb menjar, crema solar i aigua en abundància, tot i que al final del camí hi ha una font d’aigua natural. A més, també hi ha una petita zona de pícnic amb taules sota els arbres per poder descansar del sol.

Un dels punts més especials d’aquesta cala són les seves aigües cristal·lines, que combinen amb la sorra daurada creant una imatge curiosa i hipnòtica. Important no deixar-se el tub i les ulleres, ja que si l’onatge ho permet trobaràs en l’snorkel una de les millors maneres de passar el dia. De fet, cala del Pilar es troba dins de la reserva marina de la costa nord de Menorca, on està prohibida la pesca. Aquest fet propicia que hi hagi una rica diversitat de fauna marina a tota la costa, i sobretot amagada a les zones rocoses.

NO T'HO PERDIS

Pont d’en Gil A Menorca és imperdonable donar per finalitzat un dia sense gaudir de la posta de sol. Un dels llocs on veure-la després d’un dia de platja és a Pont d’en Gil, un pont penjant creat per l’erosió de les onades que deixa una estampa irreal.

tracking