Platja de Somo.L. Q.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ubicada en el municipi de Ribamontán al Mar, la platja de Somo és una de les més famoses de Cantàbria, Espanya. Es tracta d’un arenal de dos quilòmetres de longitud, de sorra fina i fort onatge. Els dies més assolellats, que no són abundants a Cantàbria, hi conviuen banyistes i surfistes. Ara bé, els dies de pitjor temporal, la platja de Somo es transforma en el paradís dels surfistes.

La platja de Somo és característica per tenir bones onades durant tot l’any, ja que dona a mar obert, però els dies de pluja o vent són especialment bons per als surfistes. I ja si s’alça la bandera vermella... encara és millor. És per això que la platja de Somo és freqüentada per surfistes els 365 dies, tant professionals com principiants. Al voltant hi ha diverses escoles de surf, on es poden llogar taules o bé apuntar-se a alguna classe d’iniciació.

Encara que els apassionats del surf ocupen sempre bona part de la platja de Somo, és un arenal extens on hi ha també lloc per aquells que simplement volen relaxar-se vora el mar. Això sí, els banyistes visitants han d’anar amb compte perquè un secret de la platja de Somo (i de totes les del nord) és que la marea puja de cop i no és recomanable posar-se a prendre el sol a primera línia de mar. De fet, els de Cantàbria presumeixen de saber diferenciar els turistes de la gent local perquè els primers es posen tan a prop de l’aigua que, sovint, s’emporten algun ensurt.

La platja de Somo es troba enmig de dues altres platges: el Puntal i Laredo. Totes tres formen part de l’arenal més gran de Cantàbria, el qual ocupa vuit quilòmetres de longitud. De fet, la platja del Puntal és també una de les més conegudes.

El Puntal es troba al final de l’arenal conformat per les tres platges i és curiosa, ja que el mar ve dels dos costats. Només s’hi pot accedir caminant des de la platja de Somo o Laredo, que és al voltant d’una hora, o creuant en vaixell des de la badia de Santander, que és just davant. Els mesos d’estiu, les embarcacions surten cada mitja hora. El preu del trajecte d’anada i tornada, des de Santander fins al Puntal, no arriba als cinc euros i dura 10 minuts.

NO T'HO PERDIS

El puntal És una altra platja que es troba en el mateix arenal que la de Somo; com el seu nom indica, al final. Només s’hi pot accedir caminant al voltant d’una hora o travessant en vaixell des de Santander, que és just davant. El trajecte dura 10 minuts.

tracking