Crescent Island, KenyaA. I.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

T’imagines passejar entre zebres, impales, gaseles i nyus o fer un face to face amb un grup de girafes salvatges? A poc més de dues hores en cotxe des de Nairobi, Kenya, existeix un petit paradís on el somni de caminar entre animals salvatges sense perill és una realitat. Es tracta d’una petita illa, Crescent Island, al llac Naivasha, en la qual evidentment no et creuaràs amb una família de lleons, tot i que sí que podràs arribar a veure alguna hiena i en la qual també viuen altres animals com la serp pitó. Amb tot, l’illa, que està vigilada per guardes, és segura per caminar-hi lliurement. S’hi pot arribar amb barca i s’hi fan excursions diàriament, tot i que la millor experiència, si pots, és dormir en un dels únics tres allotjaments que hi ha a l’illa. Sortir a primera hora del matí o a última de la tarda és la millor experiència per veure els animals en el seu hàbitat natural i sense turistes. Amb respecte, paciència i amor pels animals, t’hauràs d’apartar per deixar pas a les girafes i veuràs escenes pròpies de National Geo­graphic amb els teus propis ulls.

A més dels ja esmentats, podràs creuar-te amb antílops, preciosos ocells, mones, pelicans, àguiles i hipopòtams, entre d’altres. I si ets amant de la natura quedaràs hipnotitzat amb les sortides i les postes de sol i els paisatges d’ensomni. Només cal complir algunes petites normes del parc nacional, com ara no sortir de l’allotjament a la nit –a menys que ho facis amb un guia–, perquè tot i que el recinte en el qual hi ha les cases està tancat, quan es pon el sol els hipopòtams surten a menjar i pot ser perillós.

L’illa és perfecta per començar a endinsar-te en el món salvatge africà en un entorn controlat. Perdre-s’hi i gaudir durant hores de la presència dels animals pràcticament sol i sobre el teu propi peu és indescriptible. La màgia del lloc farà que et sigui molt fàcil transportar-te a una de les pel·lícules més famoses rodades a Kenya, Memòries d’Àfrica, que, de fet, com a curiositat, va gravar allà algunes de les seves escenes. El millor d’aquest tresor que encara es conserva allunyat de les massificacions és relaxar-se i gaudir de les trobades amb els animals sense preocupar-te del pas del temps. I malgrat que et costarà deixar la càmera a un costat, si hi ets més d’un dia, intenta ajuntar el reportatge fotogràfic en una jornada i deixar que el cervell capturi la resta de moments.

NO T'HO PERDIS

Llac Naivasha Travessar el llac Naivasha per arribar a l’illa entre desenes d’hipopòtams és espectacular. La majoria estan dins de l’aigua, però amb sort n’hi haurà algun a fora i fins i tot amb una cria.

Llac Naivasha

tracking