Platja de Famara, Lanzarote

El paradís per als surfistes

El paradís per als surfistesNatàlia Bonjoch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coneguda per ser la platja predilecta dels més aventurers, amb una anatomia perfecta per acollir esports d’aigua com el surf. La platja de Famara és un d’aquells paisatges que se’t graven a la retina. Salvatge i sorprenent, situada al nord-oest de l’illa de Lanzarote, la seva sorra daurada s’estén enmig del poble mariner La Caleta de Famara i l’enorme cingle de Famara, creant una platja de quilòmetres de llargada i 100 metres d’amplada.

Les condicions de bany normalment mai són les adequades, i la bandera vermella està gairebé hissada permanentment pel fort onatge i els corrents que hi regnen, sent gairebé impossible banyar-s’hi. Per això, recomano anar-hi ben avançada la tarda, quan el sol ja no crema, comença a caure i la marea baixa. És aleshores quan desplega tota la seva bellesa, amb l’aigua formant una petita pantalla sobre la sorra, reflectint el cel i el cingle a l’aigua. Si la visibilitat és bona, des de l’horitzó es podrà albirar perfectament l’illa de la Graciosa. Tot el conjunt crea una posta de sol d’ensomni, amb el sol amagant-se sota el mar, al sud-oest de Famara.

Si les condicions del mar han estat bones, a aquesta hora encara hi quedaran surfistes aprofitant les últimes onades, acompanyats per desenes de visitants i residents que aprofiten aquesta hora del dia per recórrer els cinc quilòmetres de platja, acompanyant el sol mentre cau.

Batejada com el Hawaii europeu, la platja de Famara, juntament amb la de Quemao, són les dues més famoses de Lanzarote on practicar el surf. Mostra d’això són les nombroses escoles de surf que hi ha als voltants, que ofereixen classes de tots els nivells i també lloguer de material. Les característiques que més criden els surfistes a visitar aquesta platja són les temperatures constants de les seves aigües a totes les èpoques de l’any, sent sobretot valorades a l’hivern, quan, a més, les onades es tornen més regulars. En canvi, entre els mesos de maig i setembre es recomana practicar altres esports com kitesurf o windsurf, ja que en aquesta estació de l’any les onades es tornen més planes i perden entusiasme per als més professionals. Sigui per practicar qualsevol d’aquests esports d’aigua, per gaudir de la posta de sol o simplement per passejar descalç enfront del mar, la platja de Famara és un imprescindible de l’illa de Lanzarote.

NO T'HO PERDIS

Mirador de Famara Molt recomanable arrodonir la visita amb la pujada en cotxe fins al mirador de Famara. L’altitud permet veure l’illa de la Graciosa i la mateixa la platja des d’una altra perspectiva.

Mirador de Famara

tracking