Tamara Martos

“Gràcies a TikTok he aconseguit ofertes de treball”

Els vídeos de dansa li han fet guanyar 11.000 seguidors a TikTok i té anys d’experiència com a instructora. Així, la festa major d’Escaldes ha trobat en ella el perfil idoni per impartir un taller sobre dansa aplicada a TikTok, el 26 de juliol.

Tamara Martos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acumula més d’11.000 seguidors a TikTok. És difícil créixer en l’aplicació?

TikTok té els seus trucs i alguns depenen de tu i altres no.

Pot posar algun exemple?

Si publiques vídeos amb constància, l’aplicació normalment t’ensenya a més gent i creixes en seguidors. Però pot ser que, sense cap motiu, TikTok et viralitzi un vídeo. És el que em va passar a mi a la pandèmia.

Va ser a la pandèmia quan va començar a publicar vídeos?

Sí. Em va donar per gravar vídeos i penjar-los a TikTok. Primer vaig començar fent només coreografies de zumba i després em vaig unir a altres trends de TikTok que no només impliquen ballar. Faig de tot.

TikTok li dona algun benefici monetari?

L’aplicació directament no, però m’ha donat molta visibilitat i gràcies a això he aconseguit algunes ofertes de treball. M’han contractat per fer classes magistrals de zumba, sessions de gimnàs, extraescolars… TikTok dona molta visibilitat.

La festa major d’Escaldes compta amb vostè aquest any per impartir un taller sobre TikTok.

Fa anys que treballo amb el comú d’Escaldes. Cada any hem fet una master class de zumba, però aquest any teníem ganes d’innovar i apropar-nos a un públic més adolescent. Vam pensar que seria bona idea fer aquest taller de TikTok.

Com serà el taller?

La idea és agafar les coreografies més actuals i aprendre-les tots junts. El taller és amb dos instructors més i, aprofitant que tenim formació en dansa, ensenyarem tècniques de memòria, de moviment... A part dels consells que donem per publicar els continguts a xarxes.

Quina formació té en dansa?

Sempre he format part d’aquest món. De petita feia gimnàstica rítmica i pertanyia a l’Esbart Laurèdia. Quan em vaig fer més gran vaig marxar a Barcelona a formar-me en zumba, cheerleading i altres disciplines. A banda de la dansa, tinc formació en teatre i la carrera de magisteri, i exerceixo de professora.

Els creadors de contingut andorrans tenen prou presència a TikTok?

En comparació amb la població del país, Andorra té bastant presència a TikTok. Els creadors de contingut andorrans hem crescut en els darrers anys i crec que ho continuarem fent.

Li agrada més crear o consumir continguts per a xarxes?

M’agrada més crear perquè és una manera d’ensenyar els teus progressos i, formant part del món de la dansa, això és molt important. A més, és una forma de traslladar els teus coneixements als altres gratuïtament.

tracking