Xavier Pujol

“Estant en una empresa de becari tot és molt més pràctic”

Estudia Matemàtiques a la Universitat Paul Sabatier de Tolosa i és un dels becaris que aquest estiu treballaran a Andorra Telecom, després de presentar per primera vegada una sol·licitud per ocupar una vacant.

Xavier Pujol, Estudiant de MatemàtiquesANDORRA TELECOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què l’ha impulsat a fer aquesta etapa formativa a Andorra Telecom?

L’any passat van contactar amb mi d’Andorra Telecom i em van comentar que tenien un programa relacionat amb la intel·ligència artificial, però encara estava a l’inici de la carrera. Per això aquest any vaig enviar de nou el currículum i els vaig comentar que estava interessat en la ciència i enginyeria de dades perquè estic fent la carrera de Matemàtiques, i tenien un lloc de becari al departament de dades i intel·ligència artificial i m’han agafat. La meva idea és obtenir una mica d’experiència en aquest àmbit, que és el que m’interessa.

Què l’ha motivat a l’hora de decantar-se per una carrera d’aquest tipus?

A mi, des de petit, sempre m’han agradat les matemàtiques, potser perquè els professors que he tingut han fet que m’interessessin, i ara que ha sorgit tot el tema de la intel·ligència artificial també m’ha començat a interessar i estic estudiant tot allò relacionat amb les bases de dades.

Creu que les matemàtiques li poden obrir moltes portes en el futur en el mercat laboral?

Sí, perquè les matemàtiques, a més de les pures en si mateixes, poden servir, per exemple, no només per a la informàtica o la física, sinó també per a l’engi­nyeria o per dedicar-te posteriorment a l’ensenyament.

Suposo que hi ha becaris a Andorra Telecom relacionats amb tots els àmbits de l’empresa...

Crec que som una desena en total i la gran majoria, segons recordo ara de la presentació que vam fer a l’inici de l’estada, estan cursant estudis relacionats amb la informàtica, a més d’una becària que estudia Dret i de mi que estic fent Matemàtiques. Per la meva part, aquesta és la primera vegada que demano una estada com aquesta i només ho he fet a Andorra Telecom, per la qual cosa es pot dir que he tingut sort.

Creu que són útils aquest tipus d’estades per formar-se?

En el meu cas, com he dit, estic estudiant tot allò que està relacionat amb les bases de dades a la universitat, però es tracta sobretot la teoria, i en una empresa com Andorra Telecom tot és molt més pràctic. En aquest sentit, m’estan ensenyant, per exemple, els diferents programes que utilitzen, la veritat és que és tot un món diferent aquesta part pràctica.

Així doncs, cap a on vol adreçar-se laboralment després d’acabar els estudis de Matemàtiques?

Si estudies la carrera de Matemàtiques pots dedicar-te després, per exemple, a la recerca, a l’ensenyament o a la ciència i enginyeria de dades, àmbit pel qual jo personalment m’estic decantant.

tracking