Joaquim Tomàs

“M'encantaria participar als Jocs Olímpics o al Mundial”

16 anys. Va començar a fer judo a primària. Ara s’ha penjat el bronze al Campionat de França cadet i poc abans s’havia proclamat subcampió de Catalunya de la seva categoria, i creu que encara té marge de millora per al futur.

Joaquim Tomàs, Judoka

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com vas iniciar-te en el judo?

A l’escola, a primària a l’hora del pati ens donaven l’opció d’apuntar-nos a un esport i vaig triar el judo.

I per què et vas decidir pel judo?

Per la complexitat que té i perquè el nostre entrenador ens ajuda molt, estem còmodes amb ell i tenim un equip molt maco.

Quina és la teva rutina d’entrenaments?

Normalment fem tres entrenaments de judo com a tal amb escalfament, tècnica i després combats, i fem dos dies més de físic. Al final són quatre hores i mitja de judo i dues de físic a la setmana.

I com són els entrenaments?

Són durs perquè en cas contrari no serien gaire útils.

És fàcil compaginar-ho amb el dia a dia o amb els estudis?

És una mica sacrificat, per exemple quan arriba el cap de setmana i no pots sortir amb els amics o fer coses perquè has d’estar a tope.

Com valores la temporada fins al moment?

La veritat és que estic molt content amb els resultats que estan sortint, però crec que encara hi ha marge de millora i es poden seguir aconseguint.

Vens de fer bronze al Campionat de França cadet de la zona oest, t’ho esperaves?

No m’esperava gaire fer podi, però un cop vam veure l’ambient, o com ho feien els rivals, no va semblar-me tan desenraonat. A més, no hi havia tants participants com crèiem.

I vas acabar satisfet?

N’extrec algunes coses molt positives i d’altres de molt negatives. Crec que vaig fer combats força bons, però en altres també vaig fer errades.

Just abans venies de proclamar-te subcampió de Catalunya. Són setmanes en forma.

La veritat és que sí, està anant molt bé, però crec que encara tinc marge de millora pensant en el futur.

Quins objectius tens ara?

Vaig aconseguir la classificació per al Campionat de França, i a veure si puc fer-ho també bé per allà. O també si pogués classificar-me per al Campionat d’Espanya, fer-ho bé seria un gran objectiu.

A llarg termini, els Jocs d’Andorra 2025 són un objectiu?

Seria un honor ser-hi, però si em mantinc a la categoria de pes també tinc competència i altres companys que s’ho mereixen més que jo.

Un somni en aquest món?

Si s’ha de somiar en gran, m’encantaria participar als Jocs Olímpics o al Mundial, i si es pot obtenir un bon resultat, seria impressionant.

tracking