Olga Armengol

“L'espectacle vol aproximar als nens la història d'Andorra”

Amb els titelles fa un viatge en el temps per acostar una Andorra pretèrita als infants. Actuarà a Cal Pal en el marc de les activitats de Nadal. Demà ho farà a les 16.30 i a les 17.30 hores, diumenge al matí i el dia 23 a la tarda.

Olga Armengol, Actriu i logopeda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És logopeda, però en el temps lliure fa teatre.

És la meva salut mental. La meva via d’escapament. M’aporta tant que no el puc deixar.

Què li aporta?

En el teatre no hi ha límits. Pots ser el que tu vulguis i això et permet empatitzar amb altres persones. Poder viure altres vides és molt reconfortant! A més, el teatre és comunicació, és la complicitat amb els companys...

És una defensora dels contes.

Soc logopeda, m’agrada el teatre, soc mare de dues nenes i m’encanta explicar-los contes. Sempre n’he explicat.

I a vostè, li n’explicaven de petita?

A mi m’ha agradat molt que em contessin històries. Els meus padrins m’explicaven les seves vides de quan eren petits. Quan jo m’imaginava l’Andorra de què ells em parlaven, de principi del segle XX, ho feia en blanc i negre. Aquelles històries em tenien xiflada!

I ara comparteix aquest llegat a través dels periples de l’Ona i la Laia, en una actuació de titelles.

Les històries dels meus padrins formen part de la nostra història i per això la vull trans­metre. Se’m va acudir fer-ho a través dels titelles. Les protagonistes són l’Ona i la Laia –les meves filles–, dues germanes que s’estimen molt i tenen molta imaginació. Sense saber-ho, tenen un poder màgic i viatgen a l’Andorra del passat. Allà hi troben el Pere –el meu padrí–, un nen de l’Andorra d’abans.

Què els ensenyarà en Pere?

En aquesta ocasió aprendran la importància dels arbres en la natura.

Per què titelles?

La idea és aproximar als nens la història d’Andorra d’una forma més lúdica.

Quin és l’objectiu de l’obra?

Que després les famílies comentin l’espectacle, que hi hagi comunicació. Perquè amb l’accés a les pantalles es perd una mica la comunicació familiar i és molt important.

Reivindica la història d’Andorra i que es visitin els seus museus... Què significa per a vostè poder actuar a Cal Pal aquest Nadal?

Sento respecte total, perquè és la casa més antiga d’Andorra. Poder-hi actuar és tot un luxe. Un cop a dins notes la presència de les generacions que hi han viscut. Hi ha una energia especial que fa que et sentis com a casa. A més, Cal Pal vol parlar de la història del país.

És la primera vegada que hi actua?

Com a mare he anat al Nadal de Cal Pal i és màgic. Aquest és el primer any que hi actuo.

tracking