CALÓ D'ES MORO SANTANYÍ

Una joia entre penya-segats

Una joia entre penya-segatsM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al sud-est de l’illa de Mallorca, dintre del municipi de Santanyí, es troba el Caló d’es Moro, per a molts la millor de les infinites platges que hi ha a tota l’illa, tal com consideren molts mitjans especialitzats. Al final, això de les opinions és una cosa totalment subjectiva, però si el que un vol és una platja amb aigües cristal·lines, un entorn preciós i certa tranquil·litat (tot i que en destins com aquest, i en temporada alta, és ben complicat), es Moro és el lloc ideal. Fins no fa gaire era una platja pràcticament verge, però en els últims anys ha estat una víctima més de la massificació amb cues de tres hores per accedir-hi i 1.000 persones esperant en un indret amb tot just 20 metres d’ample i 30 de llarg.

Està situada, aproximadament, a una hora de Palma de Mallorca, i un cop s’aparca el cotxe al pàrquing habilitat s’ha de fer un primer recorregut d’uns 15 minuts per una carretera asfaltada que ja et permet veure una part de la joia que és es Moro, amb una piscina d’aigua cristal·lina incrustada entre penya-segats, i amb una vegetació ben verda que propicia unes vistes espectaculars. Tot just després arrenca un petit camí d’uns 10 minuts, amb un mirador inclòs al mig per poder fer el postureig habitual de l’estiu en forma de fotos, just abans d’arribar a la platja pròpiament dita.

La part de sorra no és gaire gran, però sí que hi ha força més lloc a les diferents roques, així que si un el que vol és comoditat, aquesta no és la platja indicada, però es perdrà el paradís que hi ha al sud-est de Mallorca. Això sí, al Caló d’es Moro hi ha fins i tot una petita cova per resguardar-se en cas de tenir la mala sort d’anar a gaudir d’aquest paradís i que un es trobi una tempesta d’estiu.

A més, en el cas que es Moro estigui plena, ben a prop hi ha altres petites platges que també permeten gaudir d’una gran jornada a terres mallorquines, com les de s’Almunia o Cala Llombards. En el cas de la primera és una petita platja de roques en un embarcador, i envoltada per petites cases antigues de pescadors amb aigües verdes i ideal per bussejar, mentre que la segona és una cala de sorra blanca envoltada també per penya-segats i roques que molta gent aprofita per saltar. En aquest cas, però, Cala Llombards compta amb diversos serveis i per això està molt més massificada que les altres dues.

NO T'HO PERDIS

Catedral de Palma L’illa de Mallorca és molt més que platges i una de les joies de la capital, Palma, és la catedral de Santa Maria. D’estil gòtic i construïda entre el 1229 i el 1346, no es va inaugurar fins al 1601.

tracking