Jordi Blanco

“La festa major de Sant Julià no només és alcohol i nit”

És una de les veus cantants de la Ràdio Festa Major de Sant Julià de Lòria, una festivitat que arranca avui. El conjunt d’integrants de l’emissora reivindiquen l’aspecte tradicional que té la festa en aquesta parròquia.

Jordi Blanco, Ràdio Festa Major Sant JuliàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com sorgeix la idea de fer una ràdio per a la festa major de la parròquia?

És una cosa que ve de fa més de 30 anys segur. Pares d’amics que avui estan col·laborant que van decidir tirar endavant perquè es reunien i volien col·laborar en la festa major.

Sempre diuen que la festa major de Sant Julià és la millor del país, per què?

És una cosa que s’ha de viure, crec que és una de les festes majors amb més cultura perquè hi ha moltíssims actes que busquen tota la població. Dilluns és el dia més tradicional, hi ha gent aquí que recorda participar en la passa des dels tres anys.

Com ho feu per tirar endavant l’emissora durant aquests dies?

Doncs ho fem amb col·laboració del comú i molta imaginació. Tots els companys ens busquem la vida per intentar fer coses, tots aportem. També hi ha molta col·laboració dels establiments perquè una de les coses d’aquesta parròquia és que tothom vol fer pinya. Al final a Sant Julià acabes coneixent tothom, ningú et nega la salutació. Si el poble no ajudés no hi hauria aquesta sensació de germanor.

És com una comissió de festes d’altres parròquies?

No, no som una comissió de festes. Nosaltres no tenim un pressupost assignat pel comú, sinó que som un grup de joves que amb poc intentem fer molt. Amb les ganes que tenim ajuntem idees perquè la festa surti el millor possible.

Aquesta autogestió a vegades es relaciona amb falta de professionalitat.

Nosaltres intentem representar la veu dels joves de la parròquia. Això no és una cosa només per la festa major sinó que nosaltres hi dediquem hores durant tot l’any, també perquè som amics durant tot l’any. És evident que sempre hi ha coses que es poden millorar però cada any estem demostrant que funcionem. Quant a la gestió, els més veterans porten la veu cantant però aquí s’escolta tothom i cap decisió es pren sense consensuar.

Com porteu el nou horari de tancament?

A les tres no marxarem a casa. Això és evident. Ho entenem, però no ho compartim i menys sent la primera festa després de la tornada a la normalitat.

Per a algú que no hagi viscut la festa major de Sant Julià què li recomanaríeu?

La festa major de Sant Julià no és només alcohol i nit. Comença a primera hora del matí amb tots els actes tradicionals. La passa no se la pot perdre un nou lauredià. I després hi ha els nostres actes com el talent lauredià o el radiopog, que sempre triomfa.

tracking