Daniel Díaz

“Hem de tenir presents els orígens per seguir avançant”

Daniel Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què es pot veure a la mostra ‘L’art de la fusió de la pissarra i fusta’?

Si visites el Museu Casa Rull podràs veure-hi tres taules de diferents tonalitats i mides, cadascuna amb una simbologia molt específica i el seu protagonisme per a cada espai de la llar. Dos miralls, un de gran i un de petit, dos testos decoratius i una làmpada vertical feta amb una biga de fusta antiga. La gràcia és anar a Casa Rull, una imatge val més que mil paraules.

Què pretenia amb el projecte Dimensional arts&studio, del qual és fruit la mostra que es pot veure?

Tot va començar com un hobby, sempre m’ha agradat el món de la fusta, però un dia vaig investigar si es feien fusions amb la pissarra i la fusta i no vaig trobar res que simbolitzés part de la nostra cultura, d’aquí que la intenció és materialitzar les meves visualitzacions dels elements de la cultura pirinenca i la natura en peces de mobiliari artístic, donar valor a l’artesania i apostar per mobiliari de qualitat.

Creu que ens hem oblidat dels nostres orígens?

Crec que tots recordem els nostres orígens, no crec que sigui una qüestió d’oblidar, és una qüestió de tenir-los present per seguir avançant, diuen que totes les històries tenen un origen, no trobes?

Què es pot fer per recuperar-los?

Crec que una manera de donar homenatge als nostres orígens, i fins i tot als nostres avantpassats, és fusionar aspectes que donin noves variants artístiques i seguir evolucionant.

És la seva primera mostra d’aquestes característiques?

Sí, la primera de totes, i amb ganes de moltes més.

Quins altres projectes té ara al cap?

La veritat és que en tinc molts. Aportar i poder transmetre els valors de la natura i la cultura pirinenca i altres temàtiques són els principals objectius que vull transmetre en els meus futurs projectes.

Quina és la formació que ha seguit?

He sigut autodidacte, també he après algunes coses en línia, però la pràctica constant és el que m’ha donat els resultats. És realment satisfactori a nivell personal aprendre coses per tu mateix i poder gaudir de tot el procés d’aprenentatge, cada dia aprenc alguna tècnica nova.

Falta suport als artistes al país?

La veritat és que no em puc queixar a nivell institucional. Andorra comença a apostar per l’emprenedoria cultural i artística i crec que hem de seguir avançant per aquesta línia, hi ha molt talent al Principat. Es podrien donar a conèixer els i les artistes i artesans dins i fora del Principat.

tracking