Inés Pinto

“Vull veure com funciona una empresa des de dins”

Forma part de la nova fornada de joves que s’han incorporat a l’operadora de telecomunicacions Andorra Telecom per fer-hi pràctiques durant el juliol i l’agost. Té 24 anys i està estudiant un màster en Enginyeria Industrial.

Inés PintoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A quin departament treballa i quines són les seves tasques a Andorra Telecom?

Estic a l’oficina de projectes i qualitat. Cada matí faig una revisió de seguiment de l’SLA, que són uns acords que té l’empresa amb els clients. Ara, a més, també estic duent a terme un estudi de capacitat per esbrinar si els departaments es troben sobrecarregats o no.

Quins són els seus estudis?

He estudiat el grau d’Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Barcelona i ara estic cursant el primer any de màster, també de la branca d’enginyeria industrial. Em queda un any de màster i tinc pensat acabar-lo a Brussel·les.

Les seves funcions es corresponen a la part d’estudis teòrics que ha cursat? Considera que hi ha continuïtat?

No té res a veure. És cert que a la carrera toques una mica de tot, però res concret. Jo he escollit l’especialitat d’energies però aquí faig més aviat tasques de gestió i organització.

Com es va assabentar de l’existència d’aquestes pràctiques?

És el primer any que estic aquí. Realment no recordo molt bé com me’n vaig assabentar. Vaig buscar a través de LinkedIn. Coneixia un amic que havia estat fent pràctiques a Andorra Telecom i llavors li vaig demanar a ell directament el correu de la persona responsable de recursos humans. Em van fer una entrevista a finals de març.

Tenia experiència laboral prèvia?

Sí. He fet molt anys de monitora a Escaldes i l’any passat vaig fer pràctiques com a eventual a la firma tecnològica Tag Systems, és l’empresa que fabrica targetes de crèdit.

Què espera haver après una vegada hagi finalitzat aquesta experiència temporal?

Sobretot m’agradaria haver vist com funciona l’empresa des de dins i tota la part d’organització i de gestió de projectes. A la universitat tota aquesta part no te l’expliquen. Aprens la part teòrica però la pràctica no hi té res a veure. També m’interessa veure com ells gestionen les reunions, alguns programes, com desenvolupen certes tasques...

Com qualificaries l’experiència?

Estic molt contenta. Tothom m’ha acollit molt bé i de moment estic aprenent-ne molt.

Ja té clar a quina professió li agradaria dedicar-se?

No. Realment tampoc sé exactament per quin motiu vaig escollir aquest màster més enllà del fet que la teoria m’interessava.

Quan s’acaben aquestes pràctiques?

Es van iniciar l’1 de juliol i s’acabaran el 31 d’agost.

tracking