Mercè Joval

“A partir de les deu del matí, no tenim mai l'oficina buida”

Acaba de finalitzar el primer curs de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest estiu participa per primera vegada al programa d’ocupació eventual d’Andorra la Vella, on prenen part 156 joves.

Mercè JovalJ.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir optar a aquesta feina?

Vaig pensar que podia ser interessant, no només per provar una cosa diferent, sinó també perquè de cara a la meva carrera, en què haig de practicar molt amb els idiomes i tractar amb la gent, també em podia servir.

Quin procediment calia seguir per accedir-hi?

Un cop has enviat el currículum, has de superar una entrevista i una prova de cultura general, sobre Andorra la Vella i el país en general. A més, també et fan un examen d’idiomes.

Aquest és el seu primer any. Com va l’experiència?

És una feina molt agraïda, perquè el turista sempre ve disposat a aprendre. Hi ha molta feina però les hores passen volant.

No es mou de l’Oficina de Turisme de la Rotonda?

Normalment, soc sempre aquí, però alguns dies també vaig al hall del Centre de Congressos, on hi ha un altre punt d’informació. A més, alguns dies fem formacions sobre els itineraris guiats que hi ha a Andorra la Vella. Així després els podem explicar millor als visitants.

Què és el que els demanen més?

Pel que he pogut veure aquests primers dies, sobretot volen informació sobre excursions, de manera que hem de tenir molt clares les diferents rutes que es poden fer a tot el país. També hi ha moltes consultes sobre activitats amb nens, sobre el nucli antic d’Andorra la Vella o sobre el patrimoni arquitectònic.

Les peticions van més enllà dels tòpics sobre Andorra.

Bé, alguns també ens pregunten sobre l’eix comercial, però realment no és el que més se’ns demana.

Les consultes se centren només en la capital?

És cert que el nostre objectiu principal és promocionar la parròquia i donar a conèixer totes les activitats que s’hi fan, però molts turistes també ens plantegen dubtes sobre altres llocs, com el nou pont tibetà de Canillo, els miradors, el Palau de Gel, les rutes de senderisme... Així, a més de conèixer molt bé tot el que es fa a Andorra la Vella, també hem de saber què ofereix la resta del país.

Reben gaire volum de visites?

En un dia qualsevol, a partir de les deu del matí, no tenim mai buida l’oficina. Les visites hi són constants i incomptables.

Sembla que es va deixant enrere la por de la Covid.

Sí, s’han superat les reticències a viatjar. L’altre dia uns companys ho comentaven: sembla que el virus no preocupa tant, perquè s’estan gestionant moltes més consultes que els últims dos anys, i de gent de tot arreu.

tracking